Livre
Néerlandais
De middeleeuwse hertogin Eleonora van Aquitanie͏̈ verdenkt de Franse koning van moord op haar vader en om de dader te vinden trouwt ze met de zwakke zoon van de koning.
Titre
Aquitanië : land van water
Auteur
Eva García Sáenz de Urturi
Traducteur
Jacqueline Visscher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Aquitania
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2021
348 p. : kaart
ISBN
9789400513952 (paperback)

Commentaires

Historische roman door de auteur van de Baskische reeks De witte stad. Deze keer speelt het verhaal zich grotendeels af in het middeleeuwse Frankrijk met hertogin Eleonora van Aquitanië (1122-1204) als hoofdpersoon. Twee rivaliserende families: de koningen van Frankrijk en de machtige hertogen van Aquitanië (zuidwest Frankrijk) staan elkaar naar het leven. Wanneer hertog Willem, Eleonora’s vader, dood wordt gevonden in Santiago de Compostella verdenkt zij dan ook de koning van Frankrijk. Om haar vaders moord op te lossen en te wreken trouwt ze op haar vijftiende met de ogenschijnlijk zwakke kindkoning Lodewijk VII. Bovendien hoopt ze door haar huwelijk de toekomstige Aquitaanse koning van Frankrijk voort te brengen. Aan het hof wordt ze een meesteres in het manipuleren om haar zin te krijgen. Roman in ik-vorm afwisselend door Eleonora en Lodewijk én door ‘het kind’, een jongetje van onduidelijke afkomst, wiens sleutelrol tegen het eind aan het licht komt. In Spanje bekroonde roman. Me…Lire la suite

À propos de Eva García Sáenz de Urturi

CC BY-SA 4.0 - Image by Aureallc

Eva García Sáenz de Urturi (Vitoria-Gasteiz, Pays basque, 20 août 1972) est une romancière espagnole.

Biographie

En 1988, elle s'installe avec sa famille à Alicante, Communauté valencienne, où elle étudie plus tard l'optométrie à l'université d'Alicante.

En 2012, elle publie son premier roman via Amazon.com La saga de los longevos.

Bibliographie

  • (2012) La saga de los longevos
  • (2012) La vieja familia
  • (2014) Los hijos de Adán
  • (2014) Pasaje a Tahití
  • (2016) El silencio de la ciudad blanca
  • (2017) Los ritos del agua
  • (2018) Los señores del tiempo
  • (2020) Aquitania Prix Planeta

Liens externes