Livre
Néerlandais

Te groot of te klein?

Eve Tharlet (dessinateur), Catherine Leblanc (auteur), M.E. Ander (traducteur)
Kleine Beer is in de war. Papa en mama Beer vinden hem te groot voor een flesje en de kinderwagen, maar te klein voor papa’s telefoon of om zelf zijn boterham te snijden. Voor welke dingen is hij dan groot genoeg? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
opgroeien, beren, prentenboeken
Titre
Te groot of te klein?
Dessinateur
Eve Tharlet
Auteur
Catherine Leblanc
Traducteur
M.E. Ander
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Too big or too small?
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789051166149 (hardback)

Commentaires

Kleine Beer raakt er steeds van in de war: voor het drinken uit het flesje van zijn babyzusje is hij te groot, maar zelf zijn boterham snijden mag hij nog niet, daarvoor vindt mama hem te klein. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het spelen met zijn knuffel (te groot) en papa’s telefoon (te klein). Kleine Beer heeft er genoeg van, en op subtiele wijze laat hij dat zijn ouders weten ook. Samen maken ze hem duidelijk dat hij precies goed is zoals hij is. Het verhaal volgt op ‘Hier is ze dan!’*, waarin Kleine Beer kampt met jaloezie na de geboorte van zijn zusje. Een aandoenlijk en herkenbaar verhaal voor oudere peuters en kleuters over groter worden. Het berengezin wordt met warmte beschreven; de ouders zien hun fout in en reageren begripvol. De geschilderde illustraties in gemengde techniek zijn uitgevoerd in zachte tinten en tonen goed de emoties van het beertje. Een fijn prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Eve Tharlet

Eve Tharlet est une dessinatrice de bande dessinée et illustratrice française d'ouvrages pour la jeunesse née le 5 juillet 1956 à Mulhouse. Elle est surtout connue pour Monsieur Blaireau et Madame Renarde, série jeunesse portée à la télévision, ainsi que pour la série Fenouil.

Biographie

Née à Mulhouse en 1956, Eve Tharlet grandit en Allemagne puis passe par l'École supérieure des arts décoratifs de Strasbourg. Elle se déclare passionnée par l'univers de la petite enfance. Elle travaille 10 ans pour la revue suisse Yakari puis 8 ans chez Milan Presse. Elle a signé plus de 130 livres au cours de sa carrière jusqu'en 2017. En parallèle de ses activités dans l'édition, elle intervient dans des écoles et anime des ateliers pour enfants.

Elle illustre de nombreux ouvrages pour la jeunesse, comme la série Fenou…En lire plus sur Wikipedia