Livre
Néerlandais

Hoe overleeft Rosa in New York?

Francine Oomen (auteur)

Hoe overleeft Rosa in New York?

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
De kunstacademie wijst Rosa af wegens een gebrek aan levenservaring. Daarom vertrekt ze naar New York, waar ze als au pair gaat werken. Haar vriendje Neuz heeft haar bedrogen en vlucht naar Berlijn, waar hij experimenteert met drank en drugs.
Titre
Hoe overleeft Rosa in New York?
Auteur
Francine Oomen
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012
331 p.
ISBN
9789045112848 (paperback)

Commentaires

In het nieuwe boek van Francine Oomen gaan Rosa en Neuz op zoek naar zichzelf. Rosa wordt afgewezen door drie kunstacademies wegens gebrek aan levenservaring. Die gaat ze dan maar in drie maanden opdoen in New York. Neuz vlucht voor zijn problemen met drugs en alcohol, en na een ruzie met zijn vader, naar Berlijn. Ieder komen ze er, ver weg van hun familie en vrienden, alleen voor te staan.
De problemen van Rosa en Neuz zijn niet mals. Rosa krijgt als au pair de verantwoordelijkheid voor een onhandelbaar, dertienjarig meisje, Vita. Zij heeft haar moeder verloren in een verkeersongeluk en raakt daardoor in de greep van zelfmutilatie. Neuz doolt ondertussen dakloos en zonder geld of paspoort rond in Berlijn. Problemen genoeg om te overleven.
Toch is Hoe overleeft Rosa in New York? een heel optimistisch boek. In ieder probleem schuilt een oplossing, en het plezier dat Francine Oomen had tijdens het verzinnen van die oplossingen sijpelt overal in door. Rosa en Neuz ontdek…Lire la suite
Na dertien delen ‘Hoe overleef ik...’ is nu het eerste boek verschenen in een nieuwe serie over de meer volwassen Rosa. Ongetwijfeld zullen de vele jonge fans van Rosa’s eerdere avonturen ook deze serie verslinden, maar qua thematiek richt het zich duidelijk op een wat ouder lezerspubliek. Nu Rosa (18) na haar eindexamen niet toegelaten wordt tot een kunstacademie omdat ze te jong is, weet ze echt niet meer hoe het nu verder moet. Ze belandt al snel als au pair in New York. Wat ze daar meemaakt, is niet bepaald wat je je bij zo’n baantje voorstelt. Maar ze doet er veel ervaringen op die haar wat helpen bij haar vragen ‘wie ben ik nu eigenlijk?', 'wat wil en kan ik?’. Ondertussen heeft ze het er erg moeilijk mee dat haar vriendje Neuz helemaal niet te bereiken is. Neuz zat in een crisis en vluchtte naar Berlijn. Hoofdstukken over Rosa en Neuz wisselen elkaar af en geven in vlot, modern taalgebruik boeiende verhalende teksten, e-mails, chatsessies en skype-verslagen weer in een overzich…Lire la suite