Livre
Néerlandais

Liedjes voor Luna

Francisco De Paula Fernández (auteur), Joke Mayer (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Luna (16) heeft verkering met muziekjournalist Angel, maar haar ouders vinden hem te oud. Luna heeft ook gevoelens voor Alex. Maar het wordt pas echt ingewikkeld als haar klasgenoot Mario opbiecht dat hij verliefd op haar is. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Verliefdheid
Titre
Liedjes voor Luna
Auteur
Francisco De Paula Fernández
Traducteur
Joke Mayer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Sabes que te quiero?
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2014
335 p.
ISBN
9789026136009 (paperback)

Commentaires

Bakvisalarm! Liedjes voor Luna is het vervolg op Love tri@ngle, het eerste deel van Francisco de Paula Fernandez' reeks over de liefdesperikelen van Luna, een middelbare scholier.
In het eerste deel van de reeks valt ze als een blok voor muziekjournalist Angel, die ze heeft leren kennen op internet. De liefde is wederzijds, maar een zekere Alex, een knappe jonge schrijver en saxofonist, doet het ook bij Luna kriebelen. Uiteindelijk kiest Luna toch voor Angel. In Liedjes voor Luna twijfelt Luna echter nog steeds over haar beslissing, want Alex weigert uit haar leven te verdwijnen. Bovendien ontdekt ze dat Mario, een van haar beste vrienden sinds hun kleutertijd, ook gevoelens voor haar heeft. Naast al deze perikelen staan nog een grote wiskundetoets en een verjaardagsfeestje voor Luna op stapel…
Luna mag haar leven heel verwarrend vinden, dat is dit boek voor de lezer ook. Hoewel het vorige deel Love tri@ngle heet, is het lang niet zeker of een sch…Lire la suite
De dagen voorafgaand aan Luna’s zeventiende verjaardag staan in het teken van een wiskundetoets, verliefdheid en het maken van keuzes. Luna heeft sinds kort verkering met de 22-jarige Angel, een journalist die ze via internet leerde kennen. Er zijn wel wat obstakels: haar ouders vinden hem te oud en Luna zelf koestert ook gevoelens voor Alex, een jonge saxofonist met schrijfambities. De situatie wordt nog lastiger als haar klasgenoot en vriend Mario opbiecht dat hij al heel lang verliefd op haar is. Voordat ze in boekvorm verscheen, publiceerde de Spaanse schrijver zijn mozaïekvertelling over Luna en haar vriendinnen online. Het eerste deel van deze in Spanje razend populaire trilogie is voor de Nederlandse vertaling in tweeën gesplitst, waardoor 'Liedjes voor Luna' – als vervolg op 'Love tri@ngle'* – nogal abrupt begint. Ondanks de lengte, vele verwikkelingen en het wisselend perspectief zijn de personages oppervlakkig. Leuk is de typisch Zuid-Europese manier waarop de jongens Luna h…Lire la suite

À propos de Francisco De Paula Fernández

Francisco de Paula Fernández González connu comme Blue Jeans (Séville, 7 novembre 1978) est un écrivain espagnol de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Il a vécu à Séville et à Carmona. Il vit actuellement à Madrid.

Il a commencé à étudier le droit à l'Université de Séville, mais l'année suivante, il s'est installé à Madrid pour étudier le journalisme à l'Université européenne de Madrid.

Pendant des années, il a été l'entraîneur de l'équipe de foot de garçons Palestra Atenea.

Le film de 2014 “The Misfits Club ”est basé sur sa trilogie “El club de los incomprendidos” (« Le Club des incompris »).

Œuvres

Canciones para Paula