DVD
Français
Een keurige huisvader die de beste schutter is van zijn schietvereniging, krijgt een voorstel om zo zijn financiële problemen op te lossen.
Langue
Français
Éditeur
Remain in Light, © 2015
1 dvd-vdeo
Date d'enregistrement
2015
Durée
94 min
Note
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
ISBN
9789461874313
mooov

Commentaires

Psychologische thriller (2015) van Fred Grivois met Johan Heldenbergh (The broken circle breakdown), Reda Kateb (Un prophète) en Ludivine Sagnier (Swimming pool). Vincent is een keurige huisvader die de beste schutter is van zijn schietvereniging. Van een nieuw clublid krijgt hij een voorstel dat hem in één keer van zijn financiële en daarmee samenhangende relationele problemen kan afhelpen: hij moet een huurmoord plegen. De recensenten geven 2-3 sterren aan dit regiedebuut. Berend Jan Bockting (Volkskrant 11-6-'15): 'Dat werkt geruime tijd bijzonder goed, in een film die fraai menselijk drama en een ontluikend thrillerplot op overtuigende wijze combineert. (...) Het verfijnde, geloofwaardige, gepast afstandelijke spel van Reda Kateb (debuteerde in Un prophète van Jacques Audiard) wordt gaandeweg verdrukt door grote gebaren en misdaadfilmclichés. (...) Hij zet zijn ambitieuze vertelling in eerste instantie met zorg uiteen, maar nog voor de aftiteling stort zijn kaartenhuis van schutte…Lire la suite

À propos de Fred Grivois

Fred Grivois est un réalisateur franco-canadien né en 1975.

Biographie

Fred Grivois a étudié le cinéma à l'université de New York et travaillé comme producteur avant de passer, à partir de 2001, à la réalisation de clips et de publicités.

Il a collaboré avec Jacques Audiard pour la réalisation de plusieurs génériques.

Son premier long métrage, La Résistance de l'air, est sorti en 2015.

Filmographie

  • 2010 : Tempus Fugit (court métrage)
  • 2015 : La Résistance de l'air
  • 2019 : L'Intervention
  • 2019 : Trauma (mini-série)

Notes et références

Liens externes