Livre
Néerlandais
Terwijl een jonge vrouw droomt van een huwelijk vol romantiek en trouw, blijkt dat dit voor haar vriendin niet zaligmakend is.
Sujet supplémentaire
Romans, Vrouwen en liefde
Titre
Liefdesspel
Auteur
Freya North
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Love rules
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2005
399 p.
ISBN
90-225-4208-4 9789022542088

Commentaires

Thea is een fysiotherapeute (kinesiste voor de Vlamingen) en haar boezemvriendin, Alice, is de uitgeefster van een hip tijdschrift voor dertigplussers. Alle hoofdpersonen zijn trouwens rond de dertig, dus ook de degelijke man voor wie Alice kiest na een dartele jeugd. Thea meent dat ze de man van haar dromen tegengekomen is, maar wordt zwaar teleurgesteld als ze hem een huis van verdacht allooi ziet verlaten. Het huwelijk van Alice is voorspelbaar en degelijk. Als ze wat kleur in haar huwelijk wil brengen, beseft ze te laat dat ze echt van haar man houdt en hem niet wil verliezen. Deze gebeurtenissen worden door het personage beleefd, vervolgens uitgebreid door de vriendinnen besproken en soms ook nog eens door een alwetende verteller in- of uitgeleid. Het boek richt zich tot een jong Hollands publiek, afgaande op woorden als "een mazzelpik, een toffe peer, klerelijer, hoteldebotel, hartstikke blij, gekkie, trekt haar klompen uit...". De actie heeft een duidelijke Engelse achtergrond:…Lire la suite
De hoofdpersonen zijn twee in Londen wonende vriendinnen die lief en leed en ook de intimiteiten van hun liefdesleven met elkaar delen. De een gelooft in echte ouderwetse liefde en eeuwige trouw. Wanneer ze een leuke man in een park ontmoet, slaat de vonk snel over. De liefde is wederzijds en zij ziet hem als de man van haar dromen. Als ze hem toevallig een bordeel in ziet gaan, stort haar wereld in. Haar vriendin, uitgeefster van een populair tijdschrift, beseft op haar dertigste dat het tijd wordt te trouwen. Ze vindt al gauw de ware Jakob, maar ondanks een gelukkig huwelijk is ze haar wilde haren nog lang niet kwijt en is ze niet de trouwe echtgenote die men zou mogen verwachten. Een direct, geestig, openhartig, maar ook tamelijk oppervlakkig verhaal over vriendschap, liefde en seks. De schrijfster debuteerde in 1996 en heeft sindsdien zes bestsellers op haar naam staan. Vrij kleine druk.