Livre
Néerlandais

Februari

Gabrielle Lord (auteur), Kris Eikelenboom (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Callum Ormond (15, ik-figuur) wordt op het laatste moment gered van de dood. Zijn achtervolgers zitten hem echter op de hielen en hij weet niet wie hij wel of niet kan vertrouwen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Februari
Auteur
Gabrielle Lord
Traducteur
Kris Eikelenboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
February
Édition
1
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2010
183 p. : ill.
ISBN
9789020649024 (hardback)

Commentaires

Callum Ormond (15, ik-figuur) is opgesloten in een oliecontainer die langzaam vol loopt. Op het laatste moment wordt hij gered door een meisje dat in relatie staat tot een van de criminelen die het op Callum gemunt heeft. Hij weet niet of hij haar kan vertrouwen. Via zijn vriend Boges blijft hij op de hoogte hoe het thuis is, waar zijn zus nog steeds in coma ligt. Tweede deel uit de twaalfdelige serie 'Complot 365'*, waarbij elk deel één maand beslaat. Voorkennis van het eerste deel is nodig om het verhaal te kunnen volgen. In deel twee wordt elke dag in februari van uur tot uur beschreven. Er zijn veel achtervolgingen, en steeds weet de hoofdpersoon met moeite te ontkomen. Erg veel gebeurt er eigenlijk niet in het verhaal en alles wordt erg rechttoe rechtaan verteld, zonder veel diepgang. Door het open einde moet je wel het volgende deel ook lezen (en waarschijnlijk de hele serie). Tekst is gedrukt in een soort typemachineletter en de paginanummering telt af. De serie wordt ondersteu…Lire la suite

À propos de Gabrielle Lord

Gabrielle Lord, née le 26 février 1946 à Sydney, est une femme de lettres australienne, auteure de roman policier, de thriller psychologique et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Gabrielle Lord fait ses études à l'université de Nouvelle-Angleterre à Armidale. Elle travaille comme enseignante et fonctionnaire auprès du Commonwealth Employment Service.

En 1980, elle publie son premier roman, Fortress. Ce roman est adapté pour la télévision en 1986, L'École de tous les dangers (Fortress)).

En 1999, avec Feeding the Demons, elle débute une série consacrée à Gemma Lincoln, détective privé spécialisé dans les assurances à Sydney. Avec le deuxième roman de cette série, Baby Did a Bad Bad Thing, elle remporte le Davitt Award En lire plus sur Wikipedia