Livre
Néerlandais

Laat me gaan

Gayle Forman (auteur), Annet Mons (traducteur)
Een vrouw ontvlucht haar drukke bestaan met achterlating van man, kinderen en baan.
Titre
Laat me gaan
Auteur
Gayle Forman
Traducteur
Annet Mons
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Leave me
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2016
318 p.
ISBN
9789044349894 (paperback)

Commentaires

Maribeth Klein probeert zo goed als het lukt alle ballen van haar huwelijks-, gezins-, werk- en sociale leven in de lucht te houden, ten koste van zichzelf. Ze heeft het niet eens door als ze een hartaanval krijgt en ontkent de signalen. Na een dubbele bypassoperatie zijn haar reserves op. Ze kan niet op de oude voet voor haar omgeving blijven zorgen en ze neemt een drastisch besluit. Ze gaat ervandoor met achterlating van haar twee kinderen, man en baan. Niet eens zo heel ver van hen vandaan bouwt ze een anoniem bestaan op met alleen het hoogst eenvoudige en noodzakelijke. Al snel beseft ze waarvoor ze precies vlucht, wat ze allemaal mist en langzaam realiseert ze zich wat ze precies zoekt. Eigentijds, vrij realistisch verhaal, met verrassend veel diepgang over het leven met een lach en een traan. Wekt de indruk wat gehaast en af en toe niet geheel nauwkeurig vertaald te zijn. Eerste roman voor volwassenen van young adult bestsellerauteur.

À propos de Gayle Forman

Gayle Forman est une auteure et une journaliste américaine née le 5 juin 1970.

Biographie

Gayle Forman rédige des articles pour les revues Ciao Bella , Seventeen, Glamour, Elle et New York Times Magazine. Elle vit à New York avec sa famille…

En 2010, son roman Si je reste est en cours de tournage, produit par Summit Entertainment ; Heitor Dhalia en est le réalisateur. Par la suite, elle écrit un roman, Les cœurs fêlés, qui est en cours d'adaptation au cinéma par les producteurs de Twilight.

Livres

  1. Si je reste, Oh ! éditions 2009, 2009 (If I stay, 2009)
  2. Là où j'irai, Oh! éditions, 2010 ((en) En lire plus sur Wikipedia