Livre
Néerlandais
Adara is geboren tijdens de winterse vrieskou; haar vader, broer en zus begrijpen niet waarom de kou haar zo trekt. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
fantasy
Titre
De ijsdraak
Auteur
George R.R. Martin
Dessinateur
Luis Royo
Traducteur
Renée Vink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ice dragon
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
120 p. : ill.
ISBN
9789024570881 (hardback)

Commentaires

George Raymond Richard Martin begon zijn carrière als docent journalistiek, maar heeft zich sinds halfweg de jaren 1970 toegespitst op het schrijven van veelomvattende fantasyboeken. Sindsdien won de man alle belangrijke prijzen in het wereldje (Locus, Nebula en Hugo) en bouwde hij een miljoenenpubliek op dat reikhalzend uitkijkt naar elk nieuw boek. En dat is sinds 1996 natuurlijk elk nieuw deel in de serie 'Het lied van ijs en vuur'. Dat Martin echter ook al vroeger bezig was met stof voor deze serie, bewijst het korte verhaal De ijsdraak. Het oorspronkelijke verhaal dateert uit 1980 en werd later van mooie, tot de verbeelding sprekende potloodtekeningen voorzien. Die tekeningen, van de hand van de in Northumberland residerende Yvonne Gilbert (die ook de tekeningen maakte voor 'De IJzeren Wolf' van Richard Adams), prijken ook in deze uitgave. Het zorgt voor een verlichting van de soms toch behoorlijk complexe thema's, waardoor het boekje ook geschikt is voor een jong lezerspu…Lire la suite
Het winterkind Adara is geboren tijdens de vrieskou waaraan haar moeder is gestorven. Zelf speelt de kleine Adara het liefst in de winter met sneeuwhutten en ijspegels. Als ze vier is, ontmoet ze voor het eerst de ijsdraak, die vervolgens elk jaar op haar verjaardag langskomt en met wie ze bevriend raakt. Ze kijkt elk jaar uit naar zijn komst, terwijl haar vader, broer en zus niet begrijpen waarom Adara zo van kou houdt. Dit verhaal in acht korte hoofdstukken is een poëtische novelle die aansluit bij de cyclus 'Een lied van ijs en vuur' ('Game of thrones'), maar op een jongere doelgroep is gericht. Deze fantasy-serie speelt zich af in een wereld waarin ridders met draken strijden voor hun koninkrijk. De novelle is ruim geïllustreerd met fijnzinnige potloodtekeningen en heeft een rustige, ruime bladspiegel. Voor liefhebbers van het genre een mooi uitgegeven kleinood. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de George R.R. Martin

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

George R. R. Martin [ d͡ʒɔɹd͡ʒ ɑɹ ɑɹ ˈmɑɹtɪn], né le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions