Lincoln in the Bardo

George Saunders (auteur)
Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog sterft President Lincolns favoriete zoontje Willie en komt in een soort limbo terecht waar vele andere geesten ronddolen. In een collage van korte passages komen deze geesten aan het woord, afgewisseld met citaten van Burgeroorlog- en Lincoln-kenners, echte en fictieve.
Extra subject
Literaire roman
Titre
Lincoln in the Bardo
Auteur
George Saunders
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2017
341 p.
ISBN
9781408871751 (paperback) 9781408871775 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

In februari 1862, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, sterft President Lincolns favoriete zoontje: de elfjarige Willie. Willie komt terecht in een soort limbo, de Bardo, waar vele geesten ronddolen die hun doodzijn ontkennen. In een collage van korte passages komen deze geesten aan het woord, afgewisseld met citaten van Burgeroorlog- en Lincoln-kenners, historici en biografen, echte en fictieve. De Bardo is niks voor kinderen, maar omdat de president zijn zoontje telkens opzoekt in de crypte (waar enig historisch bewijs voor schijnt te zijn) blijft Willie er en raakt bevriend met drie van de geesten. Die zijn bezorgd om Willie en samen met vele medegeesten nemen zij bezit van Lincolns geest, en vertellen hun verhalen. Deze experimentele constructie en bijzondere setting stellen Saunders in staat de chaos van de Burgeroorlog en de rol van Lincoln en vele anderen hierin op een geheel nieuwe manier te beschrijven. Niet makkelijk, maar boeiend en bijzonder goed geschreven. Eerste roman v…Lire la suite

À propos de George Saunders

George Saunders, né le 2 décembre 1958 à Amarillo au Texas, est un écrivain américain.

Biographie

Né au Texas, George Saunders passe son enfance et son adolescence à Oak Forest, dans l'Illinois, près de Chicago, et fréquente l'école catholique St. Damian et est diplômé de la Oak Forest High School de Oak Forest. En 1981, il obtient un diplôme d'ingénieur en géophysique de la Colorado School of Mines de Golden (Colorado).

Il s'inscrit ensuite à l'université de Syracuse, dans l'État de New York, et complète, en 1988, une maîtrise en écriture créative. C'est dans les salles de classe qu'il rencontre Paula Redick, une collègue écrivaine, qui deviendra sa femme.

De 1989 à 1996, Saunders travaille comme rédacteur technique et ingénieur géophysique pour Radian International, une société d'ingénierie environnementale à Rochester…En lire plus sur Wikipedia