Livre
Néerlandais

Help, mijn batterij is leeg!

Geronimo Stilton (auteur), Luca Usai (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Geronimo en zijn vrienden ontdekken hoe belangrijk energie is als de stroom uitvalt. Zonder elektriciteit is er chaos en ellende op Muizeneiland! Ze merken dat energie niet vanzelfsprekend is en gaan met elkaar op zoek naar andere bronnen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Help, mijn batterij is leeg!
Auteur
Geronimo Stilton
Dessinateur
Luca Usai
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ahi ahi ahi, è finita l'energia!
Éditeur
[Mechelen]: Baeckens Books De Wakkere Muis, 2020
117 p. : ill.
ISBN
9789085925484 (hardback)

Commentaires

Muis Geronimo Stilton en zijn vrienden ondervinden aan den lijve wat de gevolgen zijn van een tekort aan energiebronnen als Rokford wordt getroffen door een stroomstoring. Geronimo struikelt in het donker over een tapijt en in de stad ontstaat een grote verkeerschaos. De vrienden gaan op zoek naar alternatieve manieren om energie op te wekken. ‘Dansen om zo je eigen disco te verlichten, want onze energie levert energie op’ is één van de leukste vondsten. Het Italiaanse schrijverscollectief dat de boeken van Geronimo Stilton schrijft, stelt in de nieuwe serie ‘Knagers voor klimaat’* de klimaatcrisis aan de orde. Dat gebeurt in de herkenbare Stilton-stijl. Het boek begint met een korte samenvatting van het verhaal, de belangrijkste personages en waar het verhaal zich afspeelt. Gecombineerd met het eenvoudige taalgebruik en de levendige bladspiegel maakt het dit boek zeer geschikt voor moeizame lezers. Achterin staan zestien pagina’s met puzzels, spelletjes en oplossingen. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia