Livre
Anglais

Mothering sunday : a romance

Graham Swift (auteur)

Mothering sunday : a romance

Genre:
Engeland, 1924: het 24-jarige dienstmeisje Jane gedraagt zich soms frivool maar is daadwerkelijk bezig met zelfontplooiing wat resulteert in een carrière als schrijfster.
Titre
Mothering sunday : a romance
Auteur
Graham Swift
Langue
Anglais
Éditeur
London: Scribner, 2016
132 p.
ISBN
9781471155239 (hardback)

Commentaires

Op 30 maart 1924 was het in Engeland 'Mothering Sunday', traditioneel de derde zondag voor Pasen. Alle bedienden krijgen op deze dag vrijaf. Dat geldt ook voor de 24-jarige Jane Fairchild, een wees die sinds haar veertiende als dienstmeisje werkt. In de ochtend wordt Jane gebeld door haar minnaar, een jongeman uit de hogere klasse, net als haar werkgevers. Ze spreken af dat zij hem thuis bezoekt. Na de vurige ontmoeting vertrekt hij te laat voor een lunchafspraak met zijn verloofde, wat tragisch afloopt. De alwetende verteller geeft een gedetailleerde beschrijving van deze dag met veel aandacht voor de gedachten en gevoelens van Jane. Door middel van flashforwards wordt het duidelijk gemaakt dat Jane een bekende schrijfster zal worden, en dat deze dag heel belangrijk voor haar zelfontdekking is. Hoewel er weinig actie en veel herhalingen zijn, weet de auteur door de intensiteit van de belevenissen de spanning op te voeren. De kunst van het schrijven komt ter sprake, in het bijzonder d…Lire la suite

À propos de Graham Swift

Graham Swift, né le 4 mai 1949 à Londres, est un écrivain britannique.

Biographie

Il fait ses études comme élève du Dulwich College de Londres, puis du Queens' College de l'Université de Cambridge, et plus tard de l’Université d'York.

Il amorce sa carrière d'écrivain en 1980 avec la publication du roman The Sweet-Shop Owner, mais c'est deux ans plus tard, avec L‘Affaire Shuttlecock (Shuttlecock), qu'il attire l'attention et remporte le prix Geoffrey Faber Memorial.

Le récit de Le Pays des eaux (Waterland), paru en 1983, est situé dans les Fens, une région marécageuse de l’Est de l’Angleterre ; c’est un récit où le paysage, l’histoire et la famille constituent les thèmes majeurs. Ce roman, souvent cité parmi les plus remarquables de la littérature britannique d'après la Seconde Guerre mo…En lire plus sur Wikipedia