Livre
Néerlandais

Heksenrace

Guy Didelez (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Vier heksenvriendinnen doen mee aan een wielerwedstrijd voor kinderen. Met hun bezemfiets zijn ze van plan om de wedstrijd te winnen van de mensenkinderen. Maar wie probeert de deelnemers dwars te zitten? Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Heksenrace
Auteur
Guy Didelez
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Afijn, 2006
85 p. : ill.
ISBN
90-5933-087-0

Commentaires

Lelijke Lura heeft haar heksenvriendinnetjes Trezebelle, Sybille met de Dikke Billen en Roos Netelroos overtuigd om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen voor Kinderen. Zij wil bewijzen dat heksen evenwaardig zijn aan mensenkinderen. Tot groot verdriet van de organisator melden zich slechts 5 deelnemende groepjes aan. Overtuigd van de overwinning onderbreken de heksjes af en toe hun tocht voor een ijsje of om zieke en minder fortuinlijke deelnemers te helpen. Al vlug vermoedt Trezebelle dat de wedstrijd gesaboteerd wordt. Meteen gaat de beschuldigende vinger naar de ruigste deelnemers, maar dat blijkt uiteindelijk een vals spoor. In de grappige belevenissen van de heksenvriendinnen schuilt een boodschap op kindermaat: mensen zijn tot veel in staat om aandacht te krijgen en vooral: oordeel niet te vlug. De slapstickhumor is wat minder spitant dan in de vorige boeken van deze reeksjes (Heksenketel, Heksenbliksem en Heksenlach), waardoor het verhaaltje een luchti…Lire la suite
Via een krantenartikel in het plaatselijke krantje komen de vier heksenvriendinnen Lelijke Lura, Roos Netelroos, Sybille met de Dikke Billen en Trezebelle te weten dat er in de mensenwereld een wielerwedstrijd georganiseerd wordt: de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de moeilijke wedstrijd met hun zelfgemaakte bezemfiets gaan winnen. Iemand probeert er echter voor te zorgen dat er steeds meer deelnemers afvallen. Vierde, onafhankelijk van elkaar te lezen, boek over de vier heksenvriendinnen. Humoristisch verteld verhaal met een goed uitgewerkte karaktertekening van de vier heksenkinderen. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype. Het verhaal wordt regelmatig verlevendigd met zwart-witte pentekeningen die goed bij de tekst passen. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions