Livre
Néerlandais

Laatste kans

Harlan Coben (auteur)
Dans la série:
Genre:
Myron Bolitar hoort dat de dertienjarige zoon van Emily, ooit zijn grote liefde, een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Myron wil niets meer met Emily te maken hebben. Totdat hij ontdekt dat Jeremy zijn eigen zoon is. Dan gaat hij op zoek naar die ene passende donor. Wat hij op het spoor komt, is een machtige familie die vastbesloten is de kaken stijf op elkaar te houden.
Titre
Laatste kans
Auteur
Harlan Coben
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Darkest fear
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2009
285 p.
ISBN
9789022551677

Commentaires

Jaren nadat Myron Bolitar zijn glanzende sportcarrière heeft moeten afbreken vanwege een geblesseerde knie, krijgt hij weer heel wat tegenslag te verduren. Zijn vaders hartaanval doet Myron in één keer beseffen dat zijn ouders niet onsterfelijk zijn. En Emily, die ooit zijn grote liefde was, neemt contact met hem op, met de mededeling dat haar 13-jarige zoon Jeremy doodziek is en zo snel mogelijk een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Myron wil niets meer met Emily te maken hebben. Dus wil hij ook die ene passende donor die Jeremy zou kunnen redden en die spoorloos is verdwenen, niet voor haar zoeken. Totdat hij hoort dat Jeremy zijn eigen zoon is. Dan gaat hij op zoek naar een man die een eeuwigheid geleden in het niets lijkt te zijn opgelost. Wat hij dan op het spoor komt, is een machtige familie die vastbesloten is de kaken stijf op elkaar te houden, een uit de gratie gevallen journalist verwikkeld in een kat-en-muisspel met de FBI en de verdwijning van een kind.

Onda…Lire la suite
Een ex-vriendin van Myron Bolitar, sportmakelaar en amateurspeurder, vraagt hem een verdwenen beenmergdonor op te sporen en zo haar 13-jarig zoontje te redden. Als ze vertelt dat Myron de vader van de jongen is, kan hij moeilijk weigeren. Het derde in het Nederlands vertaalde boek van een Amerikaan die meer Bolitarboeken heeft geschreven en daarmee een Edgar Award heeft gewonnen. Bolitar is een harde jongen met het hart op de goede plaats. Hij heeft zijn basketbalcarrière op moeten geven door een knieblessure en is nu sportmakelaar met een zeer excentriek stel medewerkers. Veel (zwartgallige) humor, soms wat geforceerd. Het verhaal is niet onplezierig om te lezen door de snelle schrijfstijl. De plot lijkt in eerste instantie wat onduidelijk: speurtocht naar een verdwenen persoon, van wie de vader ook nog eens een seriemoordenaar blijkt te zijn. Maar uiteindelijk is de ontknoping zeer verrassend en verhelderend. Daardoor gaandeweg meer waardering voor dit verhaal en de personages. Nor…Lire la suite

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. À la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis …En lire plus sur Wikipedia