Livre
Néerlandais

Schuilplaats

Harlan Coben (auteur), Gert Van Santen (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Mickey's vader is dood, zijn moeder zit in een afkickkliniek. Mickey trekt in bij zijn oom Myron en verandert van school. Hij krijgt een vriendin, Ashley. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. Mickey besluit haar op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar de onderwereld.
Titre
Schuilplaats
Auteur
Harlan Coben
Traducteur
Gert Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shelter
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
303 p.
ISBN
9789022562444 (paperback)

Commentaires

Met een twintigtal bestsellers op zijn naam is Harlan Coben een gevestigd thrillerauteur voor volwassenen. Nu waagt hij zich voor het eerst aan een jeugdboek. Schuilplaats is een spin-off van de succesvolle 'Myron Bolitar'-reeks, waarin Myrons vijftienjarige neefje Mickey de hoofdrol speelt. Wil Coben zijn succes uitmelken door een graantje mee te pikken van de young adult-trend? Het lijkt er wel op: Schuilplaats is een clichébeeld van een tienerleven, met dito personages en taalgebruik, waarin de originaliteit ver te zoeken is.
Het verhaal begint met Mickeys gedwongen verblijf bij zijn oom. Zijn vader is onlangs overleden bij een auto-ongeluk en zijn moeder zit in een afkickkliniek. Mickey krijgt verkering met de mooie Ashley, die net als hij nieuw op school is. Na een paar weken verdwijnt Ashley spoorloos. Mickey besluit haar te zoeken, geholpen door twee stereotiepe sidekicks: Ema, een cynische goth met overgewicht, en Spoon, het sullige zoontje van de conciërge…Lire la suite
Mickey (15) gaat naar een nieuwe school na het overlijden van zijn vader. Zijn oom gaat voor hem zorgen, omdat zijn moeder verslaafd is. Al snel heeft Mickey een vriendin. Zij verdwijnt plotseling en dat is het begin van een enorme hoeveelheid spannende verwikkelingen. Samen met vrienden raakt hij verstrikt in een lugubere onderwereld. Het verhaal maakt een vliegende start: in minder dan een bladzijde wordt heel wat ellende verteld en dat blijft zo doorgaan. Het verhaal is snel geschreven en karakters komen nauwelijks uit de verf. Er komen veel personages voor, waarvan oom Myron al in eerdere boeken een rol speelde. Een boek vol spanning, maar met weinig diepgang, dat zijn weg zal vinden bij de trouwe fans van de auteur en bij jongere lezers. Aantrekkelijke uitgave die past bij de doelgroep. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. A la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis …En lire plus sur Wikipedia