DVD
Anglais
Vier studentes willen op voorjaarsvakantie om zich over te geven aan wilde strandfeesten, seks en drugs. Bij gebrek aan geld beroven ze een snackbar en gaan op weg naar Florida, waar ze in handen vallen van een louche gangster.
Titre
Spring breakers
Directeur
Harmony Korine
Compositeur
Cliff Martinez 1954- Skrillex 1988-
Acteur
James Franco Vanessa Hudgens Selena Gomez 1992- Ashley Benson Rachel Korine
Langue
Anglais
Éditeur
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370830302

Commentaires

Amerikaans cultdrama uit 2012 van Harmony Korine (scenario van 'Kids', 1995). In de hoofdrollen spelen twee voormalige Disneysterretjes, Selena Gomez en Vanessa Hudgens, en Ashley Benson en Rachel Korine als vier studentes. De meiden willen er tijdens de voorjaarsvakantie op uit om zich over te geven aan wilde strandfeesten, seks en drugs. Bij gebrek aan geld beroven ze een snackbar en gaan op weg naar Florida. Daar vallen ze in de handen van een louche gangster en komen terecht in de wereld van de criminaliteit. Coen van Zwol (NRC 7-9-’12) noemt het een ‘superglossy pornodelirium'. Pauline Kleijer (Volkskrant 11-4-'13): 'Hossende, glimmende lijven aan het strand dienen als achtergrond voor een mager verhaaltje over vier ontsporende meisjes (...) Het verhaal is niet waar het om gaat: volgens Korine moeten films een transcendente ervaring opleveren (…) Dat is behoorlijk gelukt.' Kleijer heeft veel lof voor de soundtrack, het prachtige camerawerk en de actrices. Alexandra Hoff (Cinemaga…Lire la suite

À propos de Harmony Korine

Harmony Korine, né le 4 janvier 1973 à Bolinas en Californie, est un réalisateur et scénariste américain.

Biographie

Né à Bolinas le 4 janvier 1973, il grandit à Nashville. Il rencontre Larry Clark pour qui il écrit le scénario de Kids. En 1997, il réalise son premier long métrage Gummo. Il est l'auteur des paroles de la chanson de Björk Harm of Will sur l'album Vespertine (2001).

Depuis février 2007, il est marié à l'actrice, Rachel Korine - avec qui il a deux enfants, Lefty Bell (née le 21 novembre 2008), et un garçon (né en 2017).

Filmographie

Réalisateur

En lire plus sur Wikipedia