De kick

Helen Vreeswijk (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Vijf vrienden (16) vinden hun leven maar saai. Ze besluiten wraak te nemen op mensen die hun iets in de weg legden. Ze raken verslaafd aan de adrenalinekick en worden steeds gewelddadiger. Tot het helemaal mis gaat... Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De kick
Auteur
Helen Vreeswijk
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014
337 p.
ISBN
9789000340491 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het begint met het in brand steken van een auto, daarna volgen nog meer criminele acties, om te eindigen met een roofoverval in en casino. Daarna worden de vijf ongeveer 16-jarige jongens uit een vriendenclub gearresteerd. Ze komen allen uit een gegoed milieu en kennen elkaar van de hockeyclub. Hun acties worden aanvankelijk ingegeven door wraak op personen die hun onlangs in de weg zaten. Het gaat er steeds gewelddadiger aan toe, met name vanaf het moment dat ze contact leggen met een groep criminelen om aan een bom te komen voor de kraak van een geldautomaat. Het verhaal begint als de jongens gearresteerd zijn en blikt vervolgens terug op de gebeurtenissen. Steeds wordt er verteld vanuit een ander perspectief, zodat de lezer een goed beeld krijgt van de diverse betrokkenen. De schrijfster heeft bij de recherche gewerkt en al veel thrillers op haar naam staan. Vlot leesbaar, spannend, realistisch verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

De kick

Vijf jongens van zestien spelen in hetzelfde hockeyteam. Ze komen uit gegoede families, wonen in een chicque buurt en komen niks tekort. Ze komen altijd samen in de chalet, achter in de tuin, bij Frits. Ze bekijken dvd's, luisteren naar muziek en doen wat stoer. Eigenlijk vinden ze hun leven heel saai. Ze besluiten daar verandering in te brengen. Ze willen meer actie zoals in de films die ze herhaaldelijk bekijken. Ieder van hen wil iets heftigs doen en ze besluiten hun opdracht op een briefje te schrijven. Ze leggen hun briefjes in een schaal en ieder moet akkoord zijn om de opdracht mee uit te voeren. Bij het uitvoeren gaan ze zeer doordacht te werk. Er mag geen enkel spoor naar hen leiden. Wanneer ze over hun daden in de krant lezen geeft hen dat een kick zodat ze niets liever willen dan aan een volgende opdracht te beginnen. Ze willen elkaar imponeren en voeren steeds gevaarlijkere opdrachten uit. Deze jeugdthriller is echt spannend. Het hele gebeuren speelt zich hier en nu af…Lire la suite