Een Amerikaans stel in Londen vindt een tas met heel veel geld. Het besluit om het geld te houden veroorzaakt grote problemen met gewetenloze criminelen.
Titre
Good people
Directeur
Henrik Ruben Genz
Antécédent bibliographique
Marcus Sakey
Acteur
James Franco Kate Hudson Omar Sy 1978-
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
87 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664114421

Commentaires

Engelse thriller uit 2014 geregisseerd door Henrik Ruben Genz (Borgen, The Killing) met in de hoofdrollen James Franco, Kate Hudson, Omar Sy en Tom Wilkinson. Het sympathieke stel Tom en Anna hebben geldproblemen door een grote renovatie van hun nieuwe stadswoning in Londen. Dan krijgen ze onverwachts de kans om aan heel veel geld te komen. Hun sinistere onderbuurman is vermoord en heeft contant geld verstopt. Tom en Anna vinden het geld als eerste en besluiten het te verbergen totdat iemand ernaar gaat vragen. Dat het geld niet zomaar uit de lucht is komen vallen, snappen Tom en Anna ook wel, maar dat er zoveel bloed aan het geld kleeft, had het echtpaar niet voor mogelijk gehouden. Ze krijgen te maken met meedogenloze drugsdealers die niet vies zijn van een paar moorden meer. De thriller werd ondanks de goede cast en bekende regisseur van thrillers niet goed ontvangen in de pers. Over het algemeen scoorde de film maar 2 van de 5 sterren. Anton Slotboom (AD 26-2-’15) vraagt zich af ‘…Lire la suite

À propos de Henrik Ruben Genz

Henrik Ruben Genz, né le 7 novembre 1959 à Gram (Danemark), est un réalisateur danois.

Biographie

Avant de se lancer dans le cinéma, Henrik Ruben Genz étudie le graphisme à l'école de design de Kolding (Designskolen Kolding). Là-bas, une rencontre fortuite avec le réalisateur Arne Bro l'encourage à se tourner vers le cinéma. Il poursuit ses études à l'École nationale de cinéma du Danemark. Il obtient son diplôme en 1995.

Son film Theis et Nico, sorti en 1999, est nominé pour un Oscar du meilleur court métrage de fiction, mais le trophée ira finalement à son compatriote Anders Thomas Jensen, pour Valgaften. Il s'est ensuite impliqué dans le mouvement Dogme95, sous l'impulsion de Lars von Trier et de Thomas Vinterberg, mais abandonne le projet six mois plus tard, sans avoir produit un seul film.

En 2003, Genz …En lire plus sur Wikipedia