DVD
Anglais
Als Mo Folchart een verhaal voorleest, springen de figuren plotseling van de bladzijden. In de ware zin van het woord en dat is een probleem. Mo moet zijn bijzondere gave nu zo inzetten dat deze figuren weer terug gaan naar hun eigen wereld om zo de onze te redden
Sujet
Boeken, Geheimen
Titre
Inkheart
Directeur
Iain Softley
Antécédent bibliographique
Cornelia Funke
Compositeur
Javier Navarrete
Acteur
Brendan Fraser Paul Bettany Helen Mirren Jim Broadbent Andy Serkis
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
106 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5410504073540

Commentaires

Fantasyfilm onder regie van Iain Softly, met in de hoofdrollen Brendan Fraser, Paul Bettany en Helen Mirren. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek* van Cornelia Funke. Mo Folchart is een 'zilvertong'; als hij een verhaal voorleest, komen de personages en gebeurtenissen letterlijk tot leven. Zo heeft hij ooit een stel schurken naar onze wereld gebracht, maar is ook zijn vrouw in de ridderroman Inkheart verdwenen. Sindsdien is hij, samen met zijn 12-jarige dochter Meggie, op zoek naar het boek en zijn vrouw. De schurken zitten hen echter dicht op de hielen. Coen van Zwol (NRC 15-4-'09) vindt dat Iain zich vertilt. 'Inkheart rommelt zonder urgentie van achtervolging naar gijzeling of ontsnapping, en zelfs de schmierende cast van veteranen als Helen Mirren en Jim Broadbent blaast geen leven in de vlakke karakters (...)'. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 15-4-'09): 'Inkheart is een vermakelijk en spannend avontuur, maar niet op elk moment even sterk. Het script bevat net …Lire la suite

À propos de Iain Softley

Iain Softley est un réalisateur britannique né le 30 novembre 1958. Il a effectué son cursus scolaire au Queens' College, de Cambridge.

Il a également réalisé le clip de Toni Braxton, How Could An Angel Break My Heart.

Filmographie

  • 1994 : Backbeat : Cinq Garçons dans le vent
  • 1995 : Hackers
  • 1997 : Les Ailes de la colombe (The Wings of the Dove)
  • 2001 : K-PAX : L'Homme qui vient de loin
  • 2005 : La Porte des secrets (The Skeleton Key)
  • 2008 : Cœur d'encre (Inkheart)
  • 2013 : Trap for Cinderella (également scénariste)
  • 2015 : Curve

Liens externes