Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen

Inge Bergh (auteur), Inge Misschaert (auteur), Kolet Janssen (auteur)

Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen

Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen
Auteur
Inge Bergh Inge Misschaert Kolet Janssen
Dessinateur
Jurgen Walschot
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
68 p. : ill.
ISBN
9789058386090 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Voor Een boekje tuin sloegen drie vrouwelijke auteurs de handen in elkaar en vroegen Jurgen Walschot hun werk van geur en kleur te voorzien. Kolet Janssen vormt een nieuwe aanvulling op het trio Inge Bergh, Inge Misschaert en Walschot, van wie de paden zich al eerder kruisten, wat al resulteerde in Het grote Sinterklaasboek.
Een boekje tuin is een zeventig felgekleurde pagina's dik. De prille lente neemt de ouverture voor haar rekening om de lezer vervolgens doorheen de vier seizoenen te laten bladeren. Vanaf de eerste pagina inspireren de auteurs hun jeugdige publiek met tips en weetjes. Weerspreuken, kleine verhaaltjes en de beschrijving van enkele tuinbeestjes vullen dit aan. De info die ze meegeven, is kort en correct, maar hier en daar verliezen ze zichzelf in de eigen teksten. Het is een kunst complexe zaken, met moeilijke termen, op een eenvoudige manier uit te leggen. En dit zijn de auteurs helaas niet meester.
Met receptjes, zaaitips en "knutsels en…Lire la suite
Dit weet- en doeboek geeft op gevarieerde en speelse wijze uitgebreid informatie over planten en dieren in de tuin tijdens alle seizoenen. De vier hoofdstukken (lente, zomer, herfst, winter) zijn vrijwel identiek van opbouw en worden aangekondigd door een - dubbele pagina - grote illustratie van tuindieren in het gras, afgebeeld in het desbetreffende seizoen. Het boek zit boordevol weetjes in vraag- en antwoordvorm, interessante stukjes geschiedenis over plant en dier, recepten met ingrediënten uit de tuin, knutsels en frutsels, zaaiopdrachten en sprookjes. De teksten - kort, overzichtelijk en vlot leesbaar - zijn afgedrukt op pastelkleurige pagina's en worden aangevuld met foto's, grappige illustraties en realistische lijntekeningen op ruitjespapier. Kleurrijke, omlijnde kaders met informatie over vergeten planten, bijgeloof, weerspreuken, gezegdes, tips en (zelf te maken) spellen maken dit boek extra uitnodigend. Een aap dartelt overal doorheen. Eerdere samenwerking van de Vlaamse a…Lire la suite

Een boekje tuin

Hoeveel informatie kan een boek bevatten? Veel, heel erg veel!! In Een boekje tuin' wordt er per seizoen weergegeven wat er allemaal in en om onze tuin gebeurt. Weetjes, recepten, knutsels en frutsels, tuinremedies, spelletjes en ga zo maar door. Voor elk wat wils. Op een speelse manier krijg je antwoorden op vele vragen. Waar komt de geur van planten vandaan? Waarom prikt een brandnetel? Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Dit alles wordt op een leuke manier uitgelegd aan de hand van vlotte teksten, leuke tekeningen en mooie foto's. Heb je een beetje groene vingers of wil je nu echt wel eens weten wat er allemaal in je tuin te beleven valt dan is 'Een boekje tuin' een echte aanrader.

Suggestions