Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dit schenk ik jou

Iris Johansen (auteur), Karin Pijl (traducteur)
Forensisch beeldhouwer Eve Duncan ontvangt een bebloede beker, die lijkt op de beker die recent gevonden werd bij het lichaam van een jonge vrouw. Ze vermoedt dat er een seriemoordenaar aan het werk is die mogelijk meer weet over haar vermiste dochter, en beseft dat ze in een dodelijk spel terecht is gekomen.
Titre
Dit schenk ik jou
Auteur
Iris Johansen
Traducteur
Karin Pijl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Blood game
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
268 p.
ISBN
9789021805177 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Alles in het leven van Eve Duncan, forensisch beeldhouwer, draait om het vinden van het lichaam van haar vermoorde zevenjarige dochter. Wanneer de begraafplaats van een seriemoordenaar die het had gemunt op kinderen een dood spoor blijkt te zijn, is het terug naar af. Lang moet Eve echter niet wachten op een nieuw spoor. Kevin Jelak, een seriemoordenaar die op haar lijstje van moordenaars staat die misschien iets meer weten, heeft het immers op haar gemunt. Wanneer een bebloede gouden beker opduikt in haar koelkast en deze sterk lijkt op een bebloede gouden beker die wordt gevonden bij het lijk van de negentienjarige Nancy Jo is het duidelijk dat er gevaar dreigt. Joe Quinn, haar vaste vriend en politieagent, wordt op de zaak gezet. Met een moordenaar op de loop die een vreemde drang heeft om bloed te drinken en de groeiende dreiging die dat met zich meebrengt voor Eve, is Joe gedwongen hulp te aanvaarden uit onverwachte hoek. De geest van Nancy Jo is vastberaden om Joe bij te staan i…Lire la suite
Eve Duncans dochter Bonnie is op 7-jarige leeftijd door een seriemoordenaar omgebracht. Het lijkje is nooit gevonden. Wel werden kortgeleden in de buurt een groot aantal kinderlijkjes gevonden. Nu wordt vlakbij het huis van Eve en haar partner Joe Quinn opnieuw een moord gepleegd, dit keer betreft het een jonge vrouw. Naast haar lichaam ligt een bokaal. Eenzelfde bokaal vindt Eve in haar koelkast en die blijkt restanten mensenbloed te bevatten. Nu wordt de jacht op seriemoordenaar Kevin Jelak geopend, misschien ook de moordenaar van Bonnie. Maar wie is de jager en wie is de prooi? Een thriller die wat betreft plot, stijl en karakterisering het predicaat ‘niemendalletje’ verdient. De niet bepaald geloofwaardige paranormale aspecten, gecombineerd met vampierrituelen zullen de serieuze thrillerliefhebber afstoten als het houterige taalgebruik (ligt misschien mede aan de vertaling) dat al niet doet. Ook het vleugje erotiek komt erg gekunsteld over net als de verhouding tussen Eve en haar …Lire la suite

À propos de Iris Johansen

Iris Johansen, née le 7 avril 1938 à Saint-Louis, dans l'État du Missouri, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier, de thriller et de roman d'amour.

Biographie

Depuis 1983, elle publie des romans sentimentaux et de romance policière. Elle s'oriente ensuite vers l'écriture de thrillers dans lesquels les personnages féminins tiennent toujours les rôles principaux, notamment Eve Duncan, experte en remodelage facial, héroïne de près de vingt romans.

Pour Claude Mesplède, « si Iris Johansen utilise les mêmes recettes et multiplie les clichés, elle atteint néanmoins son principal objectif, captiver ».

Certains de ses romans sont coécrits avec son fils Roy Johansen.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia