Het woud van de pygmeeën

Isabel Allende (auteur)

Het woud van de pygmeeën

Dans la série:
De vijftienjarige Alex gaat samen met zijn oma, een reisboekenschrijfster, op avontuur in Afrika. Vanaf ca. 14 jaar.
Sujet
Pygmeeën
Titre
Het woud van de pygmeeën
Auteur
Isabel Allende
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El bosque de los pigmeos
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2004
222 p.
ISBN
90-284-2033-9

Plusieurs formats:

Commentaires

Nadia en Alexander, twee ondernemende tieners, maken een soort expeditie mee in Afrika, in het kielzog van oma Kate die daarheen op reportage werd gestuurd door de 'International Geographic'. Wat zich eerst als een safari aankondigde, verandert algauw in de verbeten zoektocht naar twee verdwenen missionarissen. Die zoektocht brengt het stel in een pygmeeëndorp, Ngoubé geheten, dat geterroriseerd wordt door een handjevol zwarte potentaten. Met de hulp van de lokale geesten en de eigen totemdieren slagen de jongelui erin om de pygmeeën van hun juk te bevrijden.
Wie de auteur kent uit haar vorige romans, zal zich wellicht afvragen wat er met Allende aan de hand is. Haar vertelkracht is zoals in haar eerdere verhalen indrukwekkend, maar haar personages zijn niet langer uitgediept, het zijn eerder stereotiepe poppenkastfiguren dan mensen van vlees en bloed; en de situaties waarin ze terechtkomen, en waar ze zich overigens moeiteloos doorheen worstelen, doen het enkel goed in stuiverroma…Lire la suite
In het derde deel van deze avontuurlijke trilogie (na 'De stad van de wilde goden' en 'Het Rijk van de Gouden Draak'), gaat Alexander met Nadia en zijn oma, een reisboekenschrijfster, mee naar Afrika. Daar raken ze door tussenkomst van een missionaris betrokken bij een pygmeeënvolk dat wordt onderdrukt en uitgebuit door een koning, militaire commandant en een tovenaar. Alex en Nadia stellen alles in het werk om de pygmeeën te bevrijden en maken daarbij gebruik van hun magische krachten. In dit deel komen veel thema's aan de orde die ook in de beide andere romans spelen: eerbied voor de natuur en voor de cultuur van andere volken. Alex en Nadia maken een spirituele reis waarbij ze ontdekken dat alles en iedereen deel uitmaakt van een groot universum. Heel humoristisch zijn de reacties op de missionaris die overtuigd is van zijn gelijk en godsdienst. Verder speelt op de achtergrond de groei naar volwassenheid van de hoofdpersonen. Vanaf ca. 14 jaar. Paperback, kleine druk.

À propos de Isabel Allende

Isabel Allende, née le 2 août 1942 à Lima au Pérou, est une journaliste et écrivaine chilienne naturalisée américaine d'expression espagnole. Elle aborde des questions liées aux femmes, à la mémoire, à l'imaginaire latino-américain et à sa propre autobiographie. Ses œuvres ont été traduites dans plus de 25 langues.

Biographie

Isabel Allende, de nationalité chilienne, est née à Lima au Pérou, où son père, Tomás Allende Pesce, cousin du président de la République du Chili Salvador Allende, était diplomate. Elle a des ancêtres basques par son père et portugais et espagnols par Francisca Llona Barros, sa mère. Isabel est la cousine de la femme politique chilienne Isabel Allende Bussi.

En 1945, après la séparation de ses parents, sa mère déménagea avec ses trois enfants à Santiago, au Chili , où ils vécurent jusqu'en 1953. Cette ann…En lire plus sur Wikipedia