Livre
Néerlandais

Mijn vader is beroemd (en ik straks ook)

Jacqueline Wilson (auteur), Juliëtte De Wit (dessinateur), Karin Breuker (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Sunset is de dochter van een bekende rockzanger en een ex-fotomodel. Destiny woont alleen met haar moeder en droomt van haar vader, dezelfde bekende rockzanger, die zij nooit als vader gekend heeft. Dan komen Sunset en Destiny met mekaar in contact.
Titre
Mijn vader is beroemd (en ik straks ook)
Auteur
Jacqueline Wilson
Dessinateur
Juliëtte De Wit
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Little darlings
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011
350 p. : ill.
ISBN
9789026128684 (hardback)

Commentaires

Destiny woont met haar moeder in een arme buitenwijk van Londen. Haar moeder is schoonmaakster en heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Op haar elfde verjaardag vertelt ze Destiny dat ze de dochter is van het razend populaire popidool Danny Kilman. Ze wil niets liever dan haar herenigen met haar beroemde vader. Ondertussen groeit de tienjarige Sunset op bij de steenrijke Kilmans. Het is een wereld van glitter en glamour, maar eigenlijk maken haar ouders voortdurend ruzie. Sunset voelt zich niet thuis in het gezin en verlangt naar een gewoon leven zonder camera’s. De meisjes ontmoeten elkaar bij een van de wanhopige pogingen van Destiny’s moeder om bij Kilman te geraken en het klikt meteen. Hoewel ze in een totaal ander milieu opgroeien, hebben ze veel gemeen. Ze zijn heel volwassen voor hun leeftijd, omdat hun ouders hen daartoe dwingen. Destiny’s moeder is bezeten door een verloren liefde en verlangt van haar dochter veel meer dan ze beseft. De ouders van Sunset zijn…Lire la suite
In dit kloeke leesboek volgen we de gebeurtenissen uit het leven van Destiny en Sunset. Destiny (11) dankt haar naam aan de hit van haar (voor haar nog onbekende) vader, de rockster Danny Kilman. Als ze jarig is, gaat ze samen met haar moeder naar Londen, naar een filmpremière waar haar vader wordt verwacht. Eenmaal daar, loopt het verwachte weerzien anders dan gedacht… Sunset is de dochter van Danny en Suzy en vanuit haar perspectief volgen we het leven van het gezin Kilman. Dit lijkt aan de buitenkant rozengeur en maneschijn; aan de binnenkant is er veel ruzie tussen de ouders, voelt Sunset zich vaak niet gekend en zijn de sterallures niet van de lucht. De meiden komen al schrijvend met elkaar in contact. Het verhaal is vlot verteld in hoofdstukken die wisselend Destiny en Sunset als ik-figuur hebben. De in Engeland zeer gevierde auteur heeft meerdere uitgaven voor jonge tienermeiden op haar naam staan. Ze weet de belevingswereld van deze doelgroep goed te schetsen en te raken. Onda…Lire la suite

À propos de Jacqueline Wilson

Jacqueline Maddie Wilson, née Aitken le 17 décembre 1945 à Bath, en Angleterre, est une auteure de littérature d'enfance et de jeunesse anglaise.

Biographie

À 9 ans, elle écrit son premier livre de 22 pages intitulé Meet the Maggots qui parle d'une famille de sept enfants. Elle étudie d'abord le secrétariat puis se lance dans le journalisme et dans l'édition. À 19 ans, elle épousa William Millar Wilson. Deux ans plus tard, elle eut une fille nommée Emma. À 24 ans, elle écrit ses premiers romans à destination des préadolescents. Tous ses livres sont illustrés par Nick Sharatt. Elle a remporté de nombreux prix, dont le Children's Book Award en 2000 et 2003 ainsi que le prix Tam-Tam pour Lulu Bouche-cousue. Elle vit aujourd'hui près de Londres.

En 2008, elle a été élevée au rang de Dame de l'Empire britanniqu…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions