Livre
Néerlandais

Vriendinnen - Ruzie!

Vriendinnen - Ruzie!

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Ellen (ik-figuur), Nadine en Maud zijn dikke vriendinnen. Toch zorgen kleine irritaties en een grote vergissing van Maud voor een knetterende ruzie. Thuis loopt het bij Ellen ook niet soepel. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Vriendinnen - Ruzie!
Auteur
Jacqueline Wilson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Girls in tears
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2009
188 p.
ISBN
9789026126000

Commentaires

Vriendinnen - Ruzie! is het vierde deel uit een serie over de 'Vriendinnen' Ellen, Maud en Nadine en hun levensperikelen. De drie meisjes doen meestal alles samen, maar in dit deel gaat het mis. Ellen gaat helemaal op in haar verliefdheid voor Russell en verwaarloost haar beste vriendinnen. Ze is zo verliefd dat ze telkens een excuus vindt voor zijn vervelende gedrag. Ondertussen heeft ze het ook moeilijk met de onafgebroken ruzies tussen haar vader en stiefmoeder, en ze is bang dat ze gaan scheiden. Nadine is dan weer verliefd op een jongen die ze op het internet ontmoet, en Maud is verdrietig omdat haar hamster dood is. De drie meisjes zijn dus vooral met zichzelf bezig, en daardoor ontstaan er heel wat misverstanden. Algauw krijgen ze grote ruzie, en Nadine en Maud sluiten Ellen buiten en doen enkel nog leuke dingen met z'n twee. Dan doet Ellens vriend Russell iets onvergeeflijks: hij kust Maud.
Jacqueline Wilson weet zich goed in te leven in het leven van tienermeisjes…Lire la suite
Ellen (ik-figuur) heeft in deel vier van de 'Vriendinnen'-reeks* nog steeds verkering met Russell. Omdat ze erg onzeker is, ziet ze soms spoken. Als vriendinnen Nadine en Maud in de les fluisteren en elkaar meer toevertrouwen dan Ellen, wordt ze achterdochtig. Thuis gaat het niet lekker. Haar stiefmoeder Anna en haar vader zorgen voor een ijzige sfeer waar zij en halfbroertje Eggs de dupe van worden. Op een feest worden Ellen en haar vriendinnen behoorlijk dronken. Als Maud zoent met Russell, ontstaat er een forse ruzie tussen Ellen en Maud. Bij dit vierde deel slaat voor het eerst de makke van reeksen echt toe. De hoofdpersonen lijken in karakter en emoties niet verder te groeien, wat je in boeken van deze auteur toch wel een beetje verwacht. Ellen tobt nog steeds met de lijn, Nadine is nog steeds een bitchie type en Maud nog steeds hulpeloos en dommig. Dat de drie meiden de ruzie uitpraten, ligt voor de hand. In Engeland is het vijfde deel verschenen en daarin moeten de drie toch we…Lire la suite

À propos de Jacqueline Wilson

Jacqueline Maddie Wilson, née Aitken le 17 décembre 1945 à Bath, en Angleterre, est une auteure de littérature d'enfance et de jeunesse anglaise.

Biographie

À 9 ans, elle écrit son premier livre de 22 pages intitulé Meet the Maggots qui parle d'une famille de sept enfants. Elle étudie d'abord le secrétariat puis se lance dans le journalisme et dans l'édition. À 19 ans, elle épousa William Millar Wilson. Deux ans plus tard, elle eut une fille nommée Emma. À 24 ans, elle écrit ses premiers romans à destination des préadolescents. Tous ses livres sont illustrés par Nick Sharatt. Elle a remporté de nombreux prix, dont le Children's Book Award en 2000 et 2003 ainsi que le prix Tam-Tam pour Lulu Bouche-cousue. Elle vit aujourd'hui près de Londres.

En 2008, elle a été élevée au rang de Dame de l'Empire britanniqu…En lire plus sur Wikipedia