Bande dessinée
Néerlandais

Londen in gevaar

Jacques Martin (scénariste), André Taymans (dessinateur), Erwin Drèze (dessinateur)
Terwijl Lefranc bekomt van de emoties van ‘De meester van het atoom’ wordt Londen opgeschud door een golf van bomaanslagen. Al snel ontdekt de reporter dat de data van de aanslagen stuk voor stuk overeenkomen met data van geallieerde overwinningen op de nazibezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lefranc wordt naar Londen gestuurd om zijn ontdekking te delen met de Engelse politici en is tijdens
Titre
Londen in gevaar
Scénariste
Jacques Martin
Dessinateur
André Taymans Erwin Drèze
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Londres en péril
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789030361800 (paperback)

Commentaires

Terwijl Lefranc in dit 19e album bekomt van de emoties uit De Meester van het Atoom (Casterman, 2006), wordt Londen opgeschud door een golf van bomaanslagen. Al snel ontdekt de bekende reporter dat de data van de aanslagen stuk voor stuk overeenkomen met data van geallieerde overwinningen op de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lefranc wordt naar Londen gestuurd om zijn ontdekking te delen met de Engelse politici, en is tijdens de overtocht van het Kanaal het slachtoffer van een moordaanslag. Terwijl de bomalarmen elkaar blijven opvolgen in de Britse hoofdstad, zal het onderzoek van Lefranc in het Verenigd Koninkrijk hem op het spoor brengen van een mysterieuze organisatie van oud-nazi's, die 'Unsere Welt' genoemd wordt en zich tot doel lijkt te hebben gesteld om Londen voor altijd van de wereldkaarten te vagen.

De ambums die André Taymans tekent voor de reeks 'Lefranc' spelen zich af in de jaren '50, terwijl de albums met Francis Carin als tekenaar zich later afsp…Lire la suite
In dit negentiende deel van deze stripreeks rondom de nieuwsgierige journalist Lefranc gebeuren er rare dingen in Londen. Scotland Yard heeft zijn speurzin en deductievermogen nodig om een reeks van explosieve aanslagen in de Engelse hoofdstad op te lossen. De verdenking gaat als snel uit richting een geheime nazi-organisatie die overgebleven is uit de Tweede Wereldoorlog. Deze duistere club beschikt over gevluchte geleerden die onder Londen een supercomputer hebben gebouwd en dreigt nu met een supersonische bom Londen op te blazen. Dan raakt de Franse speurder Lefranc bij de zaak betrokken... Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en de details en achtergronden in dit klarelijnverhaal zijn gedetailleerd vorm gegeven en gekozen. Geschikt voor de liefhebber van de avonturen/detective klarelijnstrip.

À propos de Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Image by EmDee

Jacques Martin, né le 25 septembre 1921 à Strasbourg et mort le 21 janvier 2010 à Orbe en Suisse, est un auteur de bande dessinée français.

Il est surtout connu pour ses séries Alix (créé en 1948) et Lefranc (créé en 1952). Il a également collaboré à plusieurs albums de Tintin.

À sa mort en 2010, Jacques Martin laisse des centaines d'albums vendus à quinze millions d'exemplaires et traduits en plus de dix langues dont le latin.

Aujourd'hui, ses séries phares Alix et Lefranc, mais aussi Jhen (1978) et Loïs (2000), continuent à connaître de nouveaux albums, conçus par des repreneurs et continuateurs.

En revanche, les séries Arno (1983), Orion (1990) et Keos (1992) sont considérées comme arrêtées…En lire plus sur Wikipedia