Detective Lindsey Boxer krijgt te maken met de moord op een moeder en haar baby, terwijl diezelfde nacht ook de vrouw van een bekende acteur wordt vermoord.
Titre
Het negende oordeel
Auteur
James Patterson 1947- Maxine Paetro
Traducteur
Waldemar Noe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 9th judgment
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2010
329 p.
ISBN
9789023456650 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een van de series die de bestsellerauteur James Patterson samen met zijn hulppennen bijeenschrijft is 'The Women's Murder Club'. Dit viertal carrièrevrouwen is nu toch ook al goed voor negen thrillers, een aantal dat in de massaproductie van Patterson niet opvalt, spijtig genoeg ook niet door originaliteit. Korte hoofdstukken, dito zinnen, weinig uitgediepte personages en twee losjes met elkaar verbonden verhaallijnen, maken Het negende oordeel wel herkenbaar voor de Patterson-lezer maar het blijft thrillerpulp.

Zoals in de meeste boeken van deze serie is het hoofdpersonage de één meter tachtig lange blondine Lindsay Boxer. Een brigadier in San Francisco die van actie houdt en promoties aan zich laat voorbijgaan. Zoals dat met de vrouwen van Patterson meestal gaat, is haar liefdesleven wat gecompliceerd, maar na een korte relatie woont ze nu toch samen met een veiligheidsadviseur. Haar vriendin goudklokje Claire doet het nu met haar partner maar de misdaadjournaliste in …Lire la suite
De politie van San Francisco heeft het druk. Een juwelendief heeft waarschijnlijk de vrouw van een beroemde filmster vermoord en een onbekende man vermoordt vrouwen met kleine kinderen. Door de hoge werkdruk bij de politie dreigt het onderzoek vast te lopen. Hoewel brigadier Lindsay oververmoeid is en hard toe aan vakantie, gaat ze in op de eis van de moordenaar om losgeld te overhandigen. Deze thriller is er een uit de serie Women’s murder club: vier vriendinnen in San Francisco die bij moorden betrokken raken als politieagent, officier van justitie, patholoog of journaliste. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het oogpunt van de juwelendief, de brigadier en de moordenaar. Het is snel duidelijk wat de rol van iedereen is, maar de ontknoping is verrassend. Een spannende en verrassende thriller, een van de betere van deze schrijver. Paperback met normale druk en ruime interlinie.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles et Isabelle Patterson, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première fois à la …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions