Livre
Néerlandais

Het zesde slachtoffer

James Patterson (auteur)

Het zesde slachtoffer

Dans la série:
Genre:
Een jonge Amerikaanse politievrouw onderzoekt enkele moorden op een veerboot en de verdwijning van een paar kinderen.
Titre
Het zesde slachtoffer
Auteur
James Patterson 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 6th target
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2008
319 p.
ISBN
9789022992456

Commentaires

James Patterson is een populaire veelschrijver van thrillers die meer en meer keurig seriewerk worden. Naast de 'Alex Cross'-reeks heeft hij een andere lijn ontwikkeld met de 'Women's Murder Club'. Het zesde slachtoffer is al het zesde boek over deze vier carrièrevrouwen die de misdaad in San Francisco bestrijden. Lindsay Boxer, inspecteur moordzaken, is ook nu weer het onmisbare hoofdpersonage, terwijl haar vriendinnen met moeite in het verhaal ingepast kunnen worden. Om de advocate, de journaliste en de hoofdpatholoog-anatoom toch ook een rol te laten spelen, heeft de auteur een aantal losstaande subplots ontwikkeld die moeilijk in het groter geheel ingepast worden en te veel herhalingen opleveren.

Het verhaal begint veelbelovend als een gestoorde dagjestoerist amok maakt en een bloedbad aanricht op een aanleggende veerboot. Onder de slachtoffers die het overleven, bevindt zich een lid van de 'Women's Murder Club', en Lindsay Boxer is vastberaden de dader voor de recht…Lire la suite
Zesde deel uit Pattersons misdaadserie over de Women's Murder Club, een aantal vrouwen uit San Francisco dat op een wat onorthodoxe manier gezamenlijk misdaden oplost. In dit deel wordt politie-inspecteur Lindsay Boxer geconfronteerd met schietpartijen op een veerboot; een van de slachtoffers is een vriendin van haar uit de Women's Murder Club. Hiernaast krijgt zij te maken met de ontvoering van kinderen samen met hun nanny's. Spannende, lekker weglezende, geroutineerd geschreven misdaadroman met een aardig plot, wat romantiek en aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen. De 136 zeer korte hoofdstukjes, vaak eindigend met een cliffhanger, houden de vaart er goed in. Van de Women's Murder Club is inmiddels in Amerika een televisieserie gemaakt. De Amerikaanse auteur (1947) schreef ook de Alex Cross-serie. Paperback met een vrij kleine druk. www.jamespatterson.com.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles et Isabelle Patterson, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première fois à la …En lire plus sur Wikipedia