Europa wordt opgeschrikt door moorden op jonge pasgetrouwde stelletjes die als kunstwerk achtergelaten worden in steden in diverse landen.
Titre
Partnerruil
Auteur
James Patterson 1947- Liza Marklund
Traducteur
Daniëlle Stensen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The postcard killers
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2010
327 p.
ISBN
9789023450306 (paperback)

Commentaires

James Patterson heeft een resem thrillers en misdaadverhalen op zijn naam staan. Vrij veel van zijn boeken zijn eerder bandwerk, maar af en toe was er ook een uitschieter zoals Het uur van de wolf of Tweestrijd. Ook Lisa Marklund heeft zich door haar boeken met journaliste Annika Bengtzon in de hoofdrol een stevige reputatie bijeengeschreven. Nu hebben Patterson en Marklund voor Partnerruil de handen in elkaar geslagen.
Gruwelijke én kunstzinnig uitgevoerde moorden in Europese hoofdsteden vormen de rode draad in de thriller. In Parijs, Rome, Amsterdam en Berlijn worden jonge, pasgetrouwde stelletjes gruwelijk vermoord in hun hotelkamers achtergelaten. Pas later ontdekken de speurders dat de lichamen als een groteske parodie op een beroemd kunstwerk geënsceneerd zijn. Bovendien krijgt in elke stad een journalist een ansichtkaart toegezonden die afkomstig is van de moordenaars. Het is voor de politie de enige aanwijzing. In Zweden krijgt journaliste Dessie Larsso…Lire la suite
Europa wordt opgeschrikt door moorden op jonge pasgetrouwde stelletjes die als kunstwerk achtergelaten worden in steden in diverse landen. Na de moord op zijn dochter gaat rechercheur Kanon achter de daders aan; daarbij krijgt hij hulp van de Zweedse journaliste Dessie. Als de vermeende moordenaars zichzelf aangeven lijkt alles opgelost. Maar dan worden ze weer vrijgelaten. Spannende thriller, in een vliegende vaart geschreven door twee top(thriller)auteurs. Het taalgebruik is makkelijk, de hoofdstukken zijn kort en het verhaal dat zich voornamelijk in Zweden afspeelt, is goed te volgen. De verrassende wending halverwege (alles lijkt opgelost) zet de lezer op het verkeerde been, maar hij zal daarna snel door willen lezen tot de verrassende echte ontknoping. Het verhaal is verdeeld in 112 (!) heel korte hoofdstukken. Paperback met normale druk.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions