Een apothekeres wordt vermoord; korte tijd later wordt haar man in elkaar geslagen. Hun zoon roept de hulp in van vader en dochter Reders.
Titre
De apotheker
Auteur
Jan Terlouw Sanne Terlouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2008
255 p.
ISBN
9789046803844

Plusieurs formats:

Commentaires

De apotheker uit de titel van dit boek is Antoinette. Zij heeft drie kinderen, een goed draaiende apotheek en wat probleempjes met haar hoofdzakelijk vrouwelijk personeel, maar die zijn duidelijk niet zo erg dat ze daarom zou moeten sterven. Wanneer ze verdrinkt, lijkt er dan ook meer aan de gang. Ook met haar echtgenoot, een nogal knullig uitgevertje, draait het niet zoals het hoort. Haar oudste zoon Olivier en zijn zus Marisa worden door een paar louche kerels bedreigd omwille van een fikse som geld die onrechtmatig in het bezit van de familie zou zijn gekomen. En zo zijn er nog wel een aantal zaken die een sfeer van angst en onbehagen scheppen.

Gelukkig studeert Olivier aan dezelfde universiteit als Leonie Reders, dochter van Job, die indertijd enkele jaren onschuldig in de gevangenis zat en sinds zijn rehabilitatie samen met zijn dochter al een aantal zaken oploste. Gezien het succes van dit onorthodoxe duo, zullen vader en dochter Terlouw overigens nog wel meer gebruik ma…Lire la suite
Een apothekeres wordt vermoord; korte tijd later wordt haar man in elkaar geslagen. Hun zoon Olivier zoekt hulp bij een vriendin en haar vader (het duo Reders & Reders, bekend uit eerdere boeken) die zich opwerpen als privédetective. Ze ontdekken dat de vader van Olivier bijzondere toekomstplannen had en raken betrokken bij vrouwenhandel. Een spannend verhaal, waarbij de speurders heel wat slimmer zijn dan de politie. Deze roman is inmiddels de vierde die Jan Terlouw en zijn dochter Sanne samen geschreven hebben. Er komen geen kunstgrepen aan te pas, maar het onderzoek van het misdrijf is een kwestie van goed luisteren en opletten. Normale druk.

À propos de Jan Terlouw

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Dijk, Hans van / Anefo

Jan Cornelis Terlouw, né le 15 novembre 1931 à Kamperveen, est un universitaire, écrivain et homme politique néerlandais membre des Démocrates 66 (D66).

Biographie

Débuts rapides

Il rejoint les Démocrates 1966 (D'66) en janvier 1967. Il est élu au conseil municipal d'Utrecht en septembre 1970, puis député à la Seconde Chambre des États généraux le 28 avril 1971. Il devient chef politique et président du groupe parlementaire des D'66 deux ans plus tard, le En lire plus sur Wikipedia