De blauwe tweeling

Jan Terlouw (auteur), Sanne Terlouw (auteur)
Vader en dochter Reders gaan op zoek naar een verdwenen diamant en doen daarbij gruwelijke ontdekkingen.
Titre
De blauwe tweeling
Auteur
Jan Terlouw Sanne Terlouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2009
285 p.
ISBN
9789046805626

Plusieurs formats:

Commentaires

In De blauwe tweeling stappen vader en dochter Terlouw af van de aanpak die in Venijn zo te waarderen was: een minimum aan geweld en bloed en toch een behoorlijk spannende thriller. Daarbij gaan ze meteen een heel eind mee in de huidige hang naar bloed en gruwel. Er vallen een aantal doden, waarvan er een van boven tot onder opengesneden werd en de ingewanden verwijderd. Of wat te denken van de boer die een homp zwartgeblakerd vlees binnenbrengt bij de politie. Geen verbrand konijntje zoals hij eerst dacht, maar een menselijke voet.

Opnieuw zijn het vader en dochter Reders die de moorden moeten oplossen. De gruwelen blijken allemaal verband te houden met de blauwe tweeling, een koppel zeer grote diamanten met eenzelfde zeldzaam blauwe tint, die ooit eigendom waren van een Franse graaf uit de Vendée. Die wil de beide familiejuwelen weer verenigd zien en heeft daar veel geld voor. Dat zorgt ervoor dat er kapers op de kust verschijnen. Naast de oude getrouwen uit de…Lire la suite
Vierde deel van de Reders & Reders detectiveserie, die vader en dochter Terlouw samen schrijven. Manon, de vriendin van Job Reders, is Française van geboorte. Haar Franse jeugdvriend Alain benadert haar met een probleem: zijn vader is met een kostbare diamant naar een diamantair in Amsterdam gereisd, maar hij heeft een ongeluk gekregen en de diamant is zoek. De diamantair overlijdt ook onverwacht. Verder zijn er op twee verschillende plaatsen in Nederland gruwelijke, schijnbaar rituele moorden gepleegd. Job en zijn dochter Leonie Reders duiken in de zaak, die veel ingewikkelder is dan aanvankelijk lijkt. Het onderzoek voert hen naar een kasteel in de Vendée, waar de diamant oorspronkelijk vandaan kwam. Het verhaal leest vlot, maar o.a. door de keuze voor de tegenwoordige tijd als verhaaltijd en de beperkte karaktertekening van de personages krijg je toch een beetje de indruk dat je – ondanks de volwassen thematiek – een spannend kinderboek aan het lezen bent. Vrij kleine druk.

À propos de Jan Terlouw

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Dijk, Hans van / Anefo

Jan Cornelis Terlouw, né le 15 novembre 1931 à Kamperveen, est un universitaire, écrivain et homme politique néerlandais membre des Démocrates 66 (D66).

Biographie

Débuts rapides

Il rejoint les Démocrates 1966 (D'66) en janvier 1967. Il est élu au conseil municipal d'Utrecht en septembre 1970, puis député à la Seconde Chambre des États généraux le 28 avril 1971. Il devient chef politique et président du groupe parlementaire des D'66 deux ans plus tard, le En lire plus sur Wikipedia