Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De kunstrijder

Jan Terlouw (auteur)

De kunstrijder

Public cible:
12-14 ans et plus
De vrienden Patrick en Tom zien een meisje een rechthoekig pak door een ingeslagen ruitje in de kelder van het museum zetten. Ze vertrouwen dat niet en gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
De kunstrijder
Auteur
Jan Terlouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 1996
167 p.
ISBN
90-6069-710-3

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Een schilderij wordt het museum binnengesmokkeld. Patrick en Tom ontdekken de betrokkenheid van Veronica: haar vader veroorzaakte een ongeluk, waarbij haar broertje Tony zwaar gehandicapt raakt. Vader, daardoor geestelijk in de war, gaat voor Tony schilderijen stelen. Patrick en Tom bezorgen de schilderijen terug, zonder de verdenking op de toch al zo zwaar beproefde vader te laten vallen. Extra bijzonder daarbij is dat Patrick in een rolstoel rijdt, Tom doof is en Lucy, ook betrokken bij het speurwerk, blind. Spannend, hier en daar ook nogal belerend: beschouwingen over het leven en aanverwante zaken, uitleg van natuurkundige wetten en wetenswaardigheden over de schilderijen. Wat overladen: speurwerk, een auto-ongeluk en de gevolgen daarvan, het omgaan met handicaps, een avontuur op de hei, nòg een gestolen kunstwerk, maar uiteindelijk past alles toch mooi in elkaar. Niet alleen pret en jool, ook problemen en verdriet over de handicap komen naar voren. Vanaf ca. 13 jaar.

À propos de Jan Terlouw

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Dijk, Hans van / Anefo

Jan Cornelis Terlouw, né le 15 novembre 1931 à Kamperveen, est un universitaire, écrivain et homme politique néerlandais membre des Démocrates 66 (D66).

Biographie

Débuts rapides

Il rejoint les Démocrates 1966 (D'66) en janvier 1967. Il est élu au conseil municipal d'Utrecht en septembre 1970, puis député à la Seconde Chambre des États généraux le 28 avril 1971. Il devient chef politique et président du groupe parlementaire des D'66 deux ans plus tard, le En lire plus sur Wikipedia