Livre
Néerlandais

Oom Willibrord

Autre titre De avonturen van Oom Willibrord

Jan Terlouw (auteur), Ingrid Schubert (dessinateur)

Oom Willibrord

Autre titre De avonturen van Oom Willibrord

Public cible:
9-11 ans et plus
Uit de verhalen die oom Willibrord zijn neefjes en nichtjes vertelt, blijkt dat hij een dappere held is. Waarom is hij dan zo bang voor honden? Vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
verhalen, Familie
Titre
Oom Willibrord
Autre titre
De avonturen van Oom Willibrord
Auteur
Jan Terlouw
Dessinateur
Ingrid Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2000
120 p. : ill.
ISBN
90-6069-459-7

Commentaires

Het is voor de neefjes en nichtjes van Oom Willibrord altijd een feest als hij op bezoek komt, want hij is een echte held. Dat blijkt wel uit alle sterke verhalen die hij vertelt en als hij in de buurt is, gebeurt er altijd wel iets spannends of bijzonders. Alleen zijn doodsangst voor honden is ongelooflijk en het duurt lang voor ze begrijpen hoe dat zo gekomen is. Boeiend en vlot geschreven avontuurlijk-humoristische belevenissen met de nodige ironische trekjes. De meeste personen zijn van ondergeschikt belang. De oom, de spil om wie alles draait en de vanzelfsprekendheid waarmee hij iedereen 'inpakt' met zijn verhalen en daden, wordt door het neefje Jan aan de lezer beschreven. De met zorg en oog voor detail getekende illustraties sluiten mooi aan bij de tekst en geven belangrijke momenten weer. Aantrekkelijke uitgave, met een royale bladspiegel en vrij veel paginavullende tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Jan Terlouw

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Dijk, Hans van / Anefo

Jan Cornelis Terlouw, né le 15 novembre 1931 à Kamperveen, est un universitaire, écrivain et homme politique néerlandais membre des Démocrates 66 (D66).

Biographie

Débuts rapides

Il rejoint les Démocrates 1966 (D'66) en janvier 1967. Il est élu au conseil municipal d'Utrecht en septembre 1970, puis député à la Seconde Chambre des États généraux le 28 avril 1971. Il devient chef politique et président du groupe parlementaire des D'66 deux ans plus tard, le En lire plus sur Wikipedia