Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vermoord naakt

J.D. Robb (auteur)

Vermoord naakt

Dans la série:
Genre:
De New Yorkse inspecteur Eve Dallas doet onderzoek naar de moord op de kleindochter van een senator, die als exclusieve callgirl werkzaam was.
Titre
Vermoord naakt
Auteur
J.D. Robb
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Naked in death
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014
351 p.
Note
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022569016 (paperback) 9789022586983 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Eve Dallas, inspecteur bij de New Yorkse politie, heeft nog maar net een man gedood die een kind in mootjes had gesneden, als ze met een nieuwe taak belast wordt. Het betreft in dit geval een ‘code 5’, een delicate zaak waarin ze rechtstreeks moet rapporteren aan haar commissaris, geen onbeveiligde verslagen mag versturen tussen de afdelingen en niet mag samenwerken met de pers. Het slachtoffer, luxeprostituee Sharon DeBlass, is de kleindochter van een conservatieve senator die een gooi wil doen naar het presidentschap. De beveiligingscamera's zijn deskundig uitgeschakeld, het moordwapen is een antieke revolver waarmee drie kogels werden afgevuurd: in het hoofd, de borst en de schaamstreek, en het lichaam werd op een obscene wijze op het bed geëtaleerd. De moordenaar, een ijskoude opschepper met een ego dat directe bevrediging zoekt, verwittigde nadien zelf de politie. Onder het lijk wordt een handgeschreven briefje gevonden met de vermelding: ‘één van de zes’. Wanneer twee en drie vo…Lire la suite
Eerste deel van een omvangrijke reeks politieromans over de New Yorkse inspecteur Eve Dallas, die de Amerikaanse bestsellerauteur Nora Roberts onder pseudoniem schreef. In dit deel doet Eve onderzoek naar de moord op een exclusieve callgirl, die tevens de kleindochter is van een Amerikaanse senator. Ze is de eerste in een reeks. Eve kan niet voorkomen dat er nog twee vrouwen, eveneens werkzaam in de prostitutie, op dezelfde wijze vermoord worden. Hoofdverdachte is de Ierse miljardair Roarke, die verliefd wordt op Eve. Eve gelooft in zijn onschuld, maar de relatie brengt Eve’s baan in gevaar, totdat ze op het goede spoor komt. Vlot geschreven verhaal met veel dialoog. Bevat een flinke dosis seks, en een beschrijving van gruwelijke moorden. Het speelt zich af in de toekomst halverwege de 21e eeuw. Het futuristische aspect wordt gekenmerkt door geloofwaardige bijzondere elektronische en digitale elementen. De couleur locale is prima beschreven, de personages zijn echter maar matig uitgew…Lire la suite

À propos de J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia