Livre
Néerlandais

Vermoorde schoonheid

J.D. Robb (auteur)

Vermoorde schoonheid

Dans la série:
Genre:
Terwijl inspecteur Eve Dallas haar huwelijk met miljonair Roarke voorbereidt, wordt haar beste vriendin beschuldigd van moord.
Titre
Vermoorde schoonheid
Auteur
J.D. Robb
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Immortal in death
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014
327 p.
Note
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022569085 (paperback)

Commentaires

Anno 2058 ontspannen de New Yorkers zich in een isolatietank of een stemmingslift, en programmeren ze hologrammen voor een wandeling in de natuur. En toch zijn er nog steeds enkelingen die vluchten in de extase van drugs en geweld. Inspecteur moordzaken, Eve Dallas, heeft het bijzonder druk. Binnen enkele dagen gaat ze trouwen en ze wordt geconfronteerd met de moord op één van haar informanten. Onder zijn matras vindt ze een chemische formule en een zakje met blauw poeder. Wanneer ze haar beste vriendin Mavis moet aanhouden voor de moord op haar liefdesrivale, Pandora, een bekend model, wordt het huwelijk naar het achterplan geschoven. De link tussen de beide moorden, en tussen de moorden die nog volgen, is de onbekende blauwe drug en de modus operandus van de moordenaar, die in staat is om het gezicht van een vrouw in woede en waanzin tot pulp te slaan en daarna kil en praktisch te werk te gaan om de boel netjes achter te laten. Het lab vindt in de drug een buitenplanetaire substanti…Lire la suite
Terwijl inspecteur Eve Dallas midden in de voorbereidingen zit voor haar huwelijk met miljonair Roarke, wordt haar beste vriendin beschuldigd van moord op een beeldschoon model. Eve ontdekt dat een gevaarlijke drug die schoonheid en eeuwige jeugd belooft een levensgevaarlijke bijwerking heeft. Via de relaties van Roarke komt Eve achter de herkomst van de ingrediënten. Intussen wordt steeds duidelijker wat de oorzaak is van Eve’s nachtmerries en dat zij haar verleden onder ogen moet zien. Het verhaal is extra spannend omdat er maar weinig tijd is om de zaak op te lossen. Eve is een uitstekende speurder en door Roarkes contacten vindt ze allerlei aanknopingspunten die tot een oplossing in de zaak leiden. Het verhaal is spannend tot het einde, de privéproblemen van Eve geven het meer diepgang. Hoewel het verhaal speelt in de toekomst, 2059, blijft politiewerk een combinatie van speurwerk, geluk en toevallige gebeurtenissen.

À propos de J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, elle est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écrire pend…En lire plus sur Wikipedia