Livre
Néerlandais

De Cu Chi case : misdaadroman

Jef Geeraerts (auteur)

De Cu Chi case : misdaadroman

Dans la série:
Genre:
De gruwelijke moord in Antwerpen op een Amerikaanse diplomaat leidt tot een onderzoek van de commissarissen Vincke en Verstuyft, dat een van hen naar Vietnam voert.
Titre
De Cu Chi case : misdaadroman
Auteur
Jef Geeraerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 1994
293 p. : ill.
ISBN
90-223-1303-4

Commentaires

Jef Geeraerts verdwaalt in «Cu Chi-tunnelcomplex»

Laatste misdaadboek van Geeraerts hoefde niet geschreven te worden

De Magniolialaan in Brasschaat, 22 mei 1993 tegen valavond. Op nummer 43 vinden twee veiligheidsmensen van Securitas het verminkte lijk van John Sullivan, de kanselier van de Amerikaanse ambassade in Brussel. Pittig detail: Sullivans handen zijn afgehakt; er steekt een bamboespies door zijn strottehoofd; zijn nek vertoont sporen van een slangebeet. Jef Geeraerts stuurt in zijn nieuwste misdaadthriller «De Cu Chi Case» zijn speurdersduo Vincke-Verstuyft voor de laatste maal op pad, op zoek naar Sullivans moordenaar. Net als zijn geesteskind Vincke op het einde van het boek, geeft Geeraerts de brui aan het speurderswerk en wil hij op reis.

«Als ik Vincke- en Verstuyftverhalen blijf schrijven, verval ik in clichés. Er is geen uitdaging meer aan misdaadverhalen,» vertelde de leegeschreven auteur aan het Nieuwsblad. Jammer genoeg is dat aan de «Cu Chi Case» te merken. Het ontbreekt de roman aan tempo, en wat nog veel erger is: aan spanning.

Het…Lire la suite

Een Amerikaanse diplomaat wordt gruwelijk vermoord in Antwerpen aangetroffen. Vincke en Verstuyft worden geacht de zaak te onderzoeken, maar worden tegengewerkt door de Amerikanen en door hun eigen superieuren. Vincke merkt dat hij gevolgd wordt en dat zijn telefoons worden afgeluisterd. Toch vindt hij uit dat het slachtoffer een inlichtingenofficier van de Amerikanen in Vietnam was. Contact met de Vietnamese ambassade voert Vincke naar Vietnam. Zijn conclusie is dat de moord een wraakoefening was van de Vietnamezen op een vroegere folteraar. Terug in Antwerpen gaat Vincke de confrontatie aan met zijn superieuren. Wederom een spannende, op minutieus onderzoek gebaseerd verhaal van Geeraerts. Hij gaat ook weer hevig te keer tegen corruptie binnen de Belgische politie en het gerecht en dit keer ook tegen de Amerikanen, vanwege de Vietnamoorlog en de misdaden die daar door Amerikanen zijn begaan. Hoewel het waarschijnlijkheidsgehalte niet hoog is en het bezoek van Vincke aan Vietnam de v…Lire la suite

À propos de Jef Geeraerts

CC BY 2.5 nl - Image by Koen Broos, huisfotograaf van Standaard Uitgeverij.

Joseph Adriaan Anna Geeraerts dit Jef Geeraerts (né à Anvers le 23 février 1930 ; mort à Gand le 11 mai 2015,) est un écrivain belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Jef Geeraerts a eu une carrière d'administrateur colonial à Yandongi, dans le territoire de Bumba au Congo belge. Après son retour en Belgique en 1960, il commence une carrière d'écrivain, tout en suivant des cours de philologie germanique à l'Université libre de Bruxelles.

Œuvre

Il a écrit plusieurs livres ayant trait à l'Afrique qui créèrent la polémique en Flandre pour leur caractère supposé raciste et pornographique (p. ex. Black Venus), puis des r…En lire plus sur Wikipedia