De kinderen van het armenhuis

Jennifer Worth (auteur), Karin Pijl (traducteur), Lidy Pol (traducteur)
Tweede deel van de memoires van een Engelse vroedvrouw die in de jaren vijftig van de 20e eeuw werkte in de Londense Docklands sloppenwijken. Vervolg op 'Haal de vroedvrouw!'.
Titre
De kinderen van het armenhuis
Auteur
Jennifer Worth
Traducteur
Karin Pijl Lidy Pol
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shadows of the workhouse
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
293 p.
ISBN
9789047204473 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De kinderen van het armenhuis is het tweede deel van Jennifer Worths trilogie over haar carrière als vroedvrouw in een van de armste wijken in Londen. In dit deel zet ze dezelfde aangename verteltoon uit Haal de vroedvrouw! verder. In dat eerste deel vertelde ze meer over haar eigen ervaringen, terwijl ze zich hier meer richt op aparte verhalen die ze van begin tot einde uitwerkt, met uitgebreide aandacht voor de achtergrond van de personages. Zo is er het trieste verhaal van Jane, die als klein meisje in het armenhuis belandde, waar ze voor de rest van haar leven getraumatiseerd werd. Ook vertelt Worth het verhaal van Peggy en Frank, die in het armenhuis van elkaar gescheiden werden, maar elkaar vele jaren later terugvinden en verder samenleven tot hun bittere einde. Aangezien alle verhalen sterk verweven zijn met Worths leven in het Nonnatushuis, vertelt ze ook nog steeds voor een stuk haar persoonlijke verhaal.
Worth heeft een erg boeiende vertelstijl. In de trag…Lire la suite
Memoires van Jennifer Worth (1935-2011) die als vroedvrouw en verpleegster bij de nonnen van het Nonnatushuis in de jaren vijftig van de 20e eeuw in de Londense havenbuurt, de Docklands sloppenwijken, werkte. Het boek is het tweede deel in een trilogie, in het eerste deel ‘Haal de vroedvrouw’* (2013) vertelde Worth over het leven van de wijkbewoners, haar werk en over de nonnen. In dit tweede deel vertelt ze verder. Onder meer over kinderen die in het armenhuis opgroeiden, over de hoogbejaarde zuster Monica Joan die van winkeldiefstal werd beschuldigd en over haar werk. Boeiend en aangrijpend. De boeken van Jennifer Worth zijn de basis voor de BBC televisieserie ‘Call the midwife’, die ook in Nederland wordt uitgezonden. Vrij kleine druk.

À propos de Jennifer Worth

Jennifer Worth (25 septembre 1935 à Clacton-on-Sea, comté de l'Essex, Angleterre - 31 mai 2011) est une infirmière, sage-femme, musicienne et écrivain britannique. Dans une trilogie écrite, elle a rapporté son travail de sage-femme des années 1950 dans l'East End, un quartier défavorisé de Londres. Cette trilogie, qui a connu un grand succès de librairie, a été adaptée pour la télévision sous le titre Call the Midwife.

Biographie

Jennifer Lee Worth, née à Clacton-on-Sea dans le comté de l'Essex en Angleterre, est élevée à Amersham dans le Buckinghamshire. Après avoir quitté l'école à 15 ans, elle apprend la sténographie et la dactylographie. Elle travaille comme secrétaire de direction à la Dr Challoner's Grammar School, une écol…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions