Nadat Nerio Winch, hoofd van het zakenimperium Groep W, is vermoord, moet zijn geadopteerde zoon Largo zijn erfenis veilig stellen
Sujet supplémentaire
Actiefilms, Verfilmde strips
Titre
Largo Winch
Directeur
Jérôme Salle
Antécédent bibliographique
Philippe Francq Jean Van Hamme
Compositeur
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Tomer Sisley Kristin Scott Thomas Miki Manojlovic Mélanie Thierry Gilbert Melki
Langue
Anglais
Éditeur
Cinéart, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939007385

Commentaires

Een actiefilm uit 2008 van de Franse regisseur Jérôme Salle, gebaseerd op de eerste twee delen van de ook in Nederland populaire stripserie van Van Hamme en Franq. Wanneer Nerio Winch (Miki Manojlovic), hoofd van het zakenimperium Groep W, is vermoord, ontstaat er binnen de directie een strijd om zijn opvolging. Dan blijkt dat Nerio een geadopteerde zoon heeft, Largo (Tomer Sisley). Largo, inmiddels dertig jaar oud, is een roekeloze vrijbuiter en belandt in een spannende strijd om zijn erfenis veilig te stellen. Monica Meijer (Movie2movie, i): '(...) een stijlvol, adrenalineverhogend actievehikel, met een sterk verhaal en een geloofwaardige held. (...)' Metro (18-8-'09) schrijft dat de film duidelijk anders is dan de strip, maar dat het resultaat 'razend spannend' is, met Sisley als de perfecte Largo Winch. Inmiddels wordt gewerkt aan een vervolg. Er zijn geen extra's.

À propos de Jérôme Salle

CC BY-SA 3.0 - Image by Garitan

Jérôme Salle, né le 8 juin 1971 à Paris, est un réalisateur et scénariste français

Biographie

Après la réalisation d'un court métrage en 2000, Le Jour de grâce, Jérôme Salle cosigne en 2003 le scénario de Trouble.

En 2005, il réalise son premier film, Anthony Zimmer, avec Sophie Marceau et Yvan Attal, qui lui vaut une nomination au César du meilleur premier film.

En 2007, il réalise Largo Winch, une adaptation cinématographique de la bande-dessinée du même nom. Le film sort en 2008 et connait un gros succès en France, rassemblant plus de 1 800 000 spectateurs en France. En 2010, un remake d’Anthony Zimmer, The Tourist, sort en salles. Il met en vedette Johnny Depp et Angelina Jolie.

Jérôme Salle enchaine avec Largo Winch 2 (2011). Il retrouve alors Tomer Sisley (dan…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque