Een openbaar aanklaagster in Miami komt in gewetensconflict als ze de vermeende dader in een moordzaak herkent als de man die haar tien jaar eerder heeft mishandeld en verkracht.
Titre
Vergelding
Auteur
Jilliane Hoffman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Retribution
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2004
384 p.
ISBN
90-261-1974-7 90-5108-832-9

Plusieurs formats:

Commentaires

De titel is hier goed op zijn plaats, want in Vergelding wordt het hoofdpersonage gedreven door de wraakgedachte. Als jonge debuterende advocate wordt Chloe Larson in New York in haar appartement verkracht en mishandeld door een onbekende dader die een masker draagt. Chloe heeft de pech lang honingblond haar en de juiste maten te hebben en te wonen op het gelijkvloers. De dader wordt nooit gevonden en twaalf jaar later is de zaak verjaard.

Het boek is geschreven vanuit het standpunt van het slachtoffer, dat sinds die noodlottige nacht verder moet leven met een blijvende angst. Vooral dit korte eerste deel bindt de lezer door de tegenstelling onschuld-brutaliteit en door de fataliteit. Het leven wordt waarschijnlijk bepaald door het lot, "wat verklaarde waarom sommige mensen op weg naar huis door een bus worden overreden en anderen twee keer achter elkaar de lotto winnen".

Twaalf jaar later heeft de nog altijd getraumatiseerde vrouw haar naam en uiterlijk verander…Lire la suite
Nadat ze in 1988 is verkracht en bijna gedood door een man met een clownsmasker die nooit is gepakt maar haar bleef volgen, heeft rechtenstudente Chloe Larson (24) uit New York een andere identiteit aangenomen en is naar Miami verhuisd. Ze is daar in 2000 officier van justitie als een reeks verkrachtingen en moorden op blonde meisjes veel onrust geeft. Na arrestatie van de mogelijke dader krijgt ze de zaak en blijkt de man haar verkrachter te zijn. Als hij haar ook herkent en psychologische oorlogsvoering begint, komt ze onder grote druk te staan. Door een begripvolle rechercheur begint ze voorzichtig weer in liefde te geloven. Dit goed ontvangen debuut van de vroegere officier van justitie uit Miami werd 'International Book of the Month'. Het is een met kennis van zaken, meeslepend geschreven psychologische thriller die ondanks de wat lange rechtbankscènes tot het eind spannend blijft en in het slotdeel nog een onverwachte, overtuigende wending neemt. Redelijke vertaling. Kleine druk…Lire la suite