Livre
Néerlandais

Felix, de wervelwind

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur)
De Wilde Voetbalbende daagt het jeugdteam van Ajax uit voor een wedstrijd. Bij Ajax speelt ook de nieuwe Braziliaanse klasgenoot van de Felix (ik-figuur). Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Felix, de wervelwind
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Felix der Wirbelwind
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2006
135 p. : ill.
ISBN
90-216-1919-9

Commentaires


Massanek, Joachim, Brick, Jan
Felix de wervelwind
"Ahum! Sorry! Ik heet Felix Torens. Misschien heb je al van me gehoord?" Felix wordt ook 'Astmaatje' of 'De Wervelwind' genoemd en hij is lid van de Wilde Voetbalbende. In dit deel vertelt hij zijn 'coole' verhaal. Dat begint als er een nieuwe jongen op school komt: Rocco, de zoon van een Braziliaanse profvoetballer. Felix moet aanvankelijk niet veel van hem hebben, hij vindt hem arrogant, maar moet al snel toegeven dat de jongen fantastisch kan voetballen. Rocco wil per se bij de bende, maar dat vindt zijn vader maar niets. Zoals in elk deel van de reeks komt het tot een weddenschap. De Wilde Bende zal het opnemen tegen het jeugdteam van Ajax, waarin Rocco meespeelt. De ploeg leent geld om nieuwe truitjes te kopen en traint nog harder dan anders. Zelfs de 'pinguïn', de butler van Marco's moeder, komt een handje helpen. De Wilde Voetbalbende lijkt te gaan winnen, tot Felix tegen Rocco zegt dat hij niks cadeau wil... Uiteindel…Lire la suite
Rocco, zoon van een Braziliaanse profvoetballer, is nieuw op de school van Felix. Rocco komt nogal arrogant over, kan heel goed voetballen en wil graag bij de Wilde Voetbalbende. Zijn vader wil echter dat hij naar Ajax gaat. De Wilde Voetbal Bende daagt het Ajax-jeugdteam uit voor een partijtje en tijdens deze wedstrijd, die vele wendingen kent, komt het team van Felix er achter dat Rocco in feite een heel aardige jongen is. Een aardig, onderhoudend verhaal over voetbal en vriendschap dat vanuit het perspectief van de ik-figuur Felix wordt verteld. De wedstrijd tegen Ajax eindigt niet zoals verwacht en ook de rol van Rocco tijdens die wedstrijd, en die van Rocco’s vader na de wedstrijd zijn verrassend. Door de vele dialogen en gebeurtenissen leest het boek vlot. Deel twee van de serie 'De wilde voetbalbende'* waarin elk deel een andere voetballer als hoofdpersoon en verteller heeft. Het verhaal, dat los van de andere delen kan worden gelezen, bestaat uit 21 hoofdstukken en is verleven…Lire la suite

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions