New Yorker Harvey, die in Londen is voor het huwelijk van zijn dochter, krijgt een aantal tegenslagen te verwerken, maar dan ontmoet hij Kate
Extra subject
Romantische film, dvd-video
Titre
Last chance Harvey / written and dir. by Joel Hopkins
Directeur
Joel Hopkins
Compositeur
Dickon Hinchliffe
Acteur
Dustin Hoffman Emma Thompson Eileen Atkins
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 92 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045217716

Commentaires

Een romantisch drama uit 2008 met in de hoofdrollen Dustin Hoffman (All the president's men, Rainman) en Emma Thompson (Howard's end, Sense and sensibility). Gescheiden New Yorker Harvey is in Londen om het huwelijk van zijn dochter bij te wonen. Na een reeks tegenslagen ontmoet hij Kate, die na een aantal mislukte 'blind dates' genoeg heeft van mannen. Er ontstaat voorzichtig een toenadering. De recensenten zijn gematigd positief. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-3-'09): '(...) intiem romantisch drama (...) De melancholie ligt er wellicht iets te dik bovenop, maar er zijn ook veel geestige momenten. (...) een film voor de doelgroep van omroep Max.' Coen van Zwol (NRC 11-3-'09): '(..) Knap hoe Hoffman en Thompson de vonk laten overslaan met zo'n sentimenteel script en zulke lompe regie. (...) Zoveel talent verdient een betere bestemming.' Er zijn geen extra's.

À propos de Joel Hopkins

Joel Hopkins, né le 6 septembre 1970 à Londres, est un réalisateur et scénariste anglais.

Biographie

Filmographie

  • 1998 : Jorge (court métrage)
  • 2001 : Mariage et Conséquences (Jump Tomorrow)
  • 2009 : Last Chance for Love (Last Chance Harvey)
  • 2013 : Duo d'escrocs (The Love Punch)
  • 2017 : Hampstead

Liens externes

  • (en) Joel Hopkins sur l’Internet Movie Database

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque