Livre
Néerlandais

Ik zal je altijd vinden : de tweede plaats

John Ajvide Lindqvist (auteur), Edith Sybesma (traducteur)
Een jonge Zweedse man, die goochelaar wil worden maar zijn draai niet kan vinden, ontdekt in 1985 in Stockholm met medebewoners een ontsnappingsmogelijkheid.
Titre
Ik zal je altijd vinden : de tweede plaats
Auteur
John Ajvide Lindqvist
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Rörelsen
Éditeur
Amsterdam: Signatuur, 2016
288 p.
ISBN
9789056725648 (paperback)

Commentaires

John Lindqvist kan als tiener zijn draai maar niet vinden. In 1985 wil hij goochelaar worden en verhuist daarom naar Stockholm. Hij gaat wonen in een somber flatgebouw, maar heeft geen geld, steelt veel en wordt in een warenhuis opgepakt. Overgedragen aan de politie brengt hij een nacht in de cel door. Als hij daarna thuiskomt, is de sfeer anders en beginnen ook de vreemde telefoontjes die hij krijgt voor ene Sigge weer. Hij ontdekt met medebewoners dat ze met wat bloed via het putje van de badkuip in de centrale doucheruimte kunnen verdwijnen naar de plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn. Maar pas later merkt hij dat er een zware prijskaart hangt aan zijn droomwereld. Dit is de negende psychologische thriller van de succesvolle Zweedse auteur (1968), die o.a. stand-upcomedian was, en de zesde die in het Nederlands is vertaald. Dat is deel 2 van een trilogie, waarvan ‘Hemelstrand’* deel 1 is. De goed vertaalde psychologische thriller is superspannend door een uitstekend opgebouwd ve…Lire la suite

À propos de John Ajvide Lindqvist

CC BY 3.0 - Image by Teemu Rajala

John Ajvide Lindqvist, né le 2 décembre 1968 à Blackeberg à Stockholm, est un romancier suédois.

Il est notamment connu pour son roman horrifique Låt den rätte komma in (Laisse-moi entrer) qui est adapté dans les films Morse (2008) et Laisse-moi entrer (2010).

Biographie

Ajvide Lindqvist est né et a grandi à Blackeberg, une banlieue de Stockholm. Adolescent, Ajvide Lindqvist fait de la magie de rue sur la Västerlånggatan à Stockholm. Avant de devenir écrivain, Ajvide Lindqvist a travaillé pendant 12 ans en tant que magicien et humoriste de stand-up.

Carrière

Œuvres

Romans