Livre
Néerlandais
Een bedrijf wordt door een lagere rechtbank in Mississippi veroordeeld wegens het illegaal dumpen van chemisch afval. De onderneming gaat in hoger beroep en tracht koste wat kost voor elkaar te krijgen dat een bepaalde rechter niet in het gerechtshof zal zitten.
Titre
De aanklacht
Auteur
John Grisham
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The appeal
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2008
335 p.
ISBN
9789022989845 9789022989852

Commentaires

Vanaf De jury, zijn debuut uit 1989, staat John Grisham met elk nieuw boek meteen in de top van de internationale bestsellerslijsten. Zijn maatschappijkritische instelling (hij is als Amerikaans staatsburger merkbaar een aanhanger van de Democraten), zijn grote kennis op het gebied van advocatuur en rechtssysteem, en de doorwrochte, goed gedocumenteerde intriges, maken dat zijn verhalen ? ondersteund door een aantal succesvolle verfilmingen ? gretig aftrek vinden. Niet voor niets wordt hij, samen met zijn landgenoot Scott Turow, als de belangrijkste vertegenwoordiger van de legal thriller gezien. Maar ondanks de vele loftuitingen voor zijn werk is er ook kritiek mogelijk, die de laatste tijd vaker wordt gehoord. Zo is er een duidelijk verschil merkbaar tussen de eerste en de recentste publicaties wat betreft de verhouding tussen verhaal (-structuur, -personages) en feitelijke informatie. De balans tussen fictie en non-fictie is duidelijk verschoven in de richting van het…Lire la suite
Een chemisch bedrijf wordt door de jury van een lagere rechtbank in Mississippi veroordeeld wegens het illegaal dumpen van gevaarlijk afval en een uitbraak van kanker in een klein stadje. Het bedrijf gaat in hoger beroep en tracht koste wat kost voor elkaar te krijgen dat een bepaalde rechter niet in het gerechtshof zal zitten. In het diepste geheim wordt een van de voornaamste aandeelhouders ingeschakeld, die een campagne van omkoping en financiële intriges op touw zet. Hij denkt een zetel in het hooggerechtshof te kunnen kopen. Zestiende legal thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur (1955), maar niet zijn beste: het duurt nogal lang voordat er zich enige spanning ontwikkelt en de hoofdpersonen blijven tamelijk onuitgewerkt. Gebonden, kleine druk.

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le de…En lire plus sur Wikipedia