Een Zuid-Soedanees basketbaltalent mag deelnemen aan een toernooi in de VS en werpt zich op als sterspeler om zijn familie te redden uit de burgeroorlog in Zuid-Soedan.
Sujet
Soedan, Basketbal
Titre
Sterspeler
Auteur
John Grisham
Traducteur
Saskia Peterzon-Kotte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sooley
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
413 p.
ISBN
9789400513976 (paperback)

Commentaires

Het strijdtoneel van John Grisham (1955) in 'Sterspeler' (Sooley) heeft zich verplaatst van de rechtbank naar de wereld van het basketbal. Samuel Sooleymon is een 17-jarig Zuid-Soedanees basketbaltalent wiens bestaan een spectaculaire wending krijgt wanneer zijn basketbalteam mag deelnemen aan een toernooi in de Verenigde Staten, waar hij nog nooit is geweest, laat staan een vliegtuig heeft genomen. Met zijn sportief talent wordt hij meteen gespot door de coach van North Carolina Central die hem een aanbod geeft voor een verdere opleiding in de States. Tijdens het toernooi verneemt ‘Sooley’ dat Zuid-Soedan door een burgeroorlog is getroffen. Zijn vader werd vermoord, zijn zus blijkt vermist, zijn moeder en twee broers zijn opgesloten in een vluchtelingenkamp. Start bij Samuel het plan om zijn familie te laten overkomen naar de VS. Om dit plan te laten slagen zal hij evenwel een ‘sterspeler’ moeten worden. Zal hij hierin slagen? Kan hij zijn familie redden? Het verteltalent van Grisham…Lire la suite

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est surtout connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant eu cinq enfants, John étant le deu…En lire plus sur Wikipedia