Livre
Néerlandais
Een 13-jarige jongen gaat op zoek naar zijn vermiste tweelingzusje.
Titre
Onschuld
Auteur
John Hart 1965-
Traducteur
J.J. De Wit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The last child
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2013
383 p.
ISBN
9789024545407

Commentaires

Achter een lelijke oranje en ouderwetse cover schuilt in Onschuld een boeiend en meeslepend verhaal over een gebroken gezin waarvan de leden elk op hun beurt kampen met de naweeën van een tragisch verlies. Wanneer de twaalfjarige Alyssa Merrimon immers wordt ontvoerd, laat ze haar tweelingbroer Johnny en haar ouders in wanhoop achter. Een jaar later heeft vader Spencer Merrimon het gezin verlaten om nooit meer terug te keren, is moeder Katherine in een wereld van drank, drugs en foute minnaars gedoken, terwijl de dertienjarige Johnny gevaarlijke nachtelijke uitstapjes onderneemt in de hoop de verdwijning van zijn zus op te helderen. Maar niet alleen het gezin Merrimon lijdt onder de hele zaak, ook rechercheur Clyde Hunt kan de onopgeloste verdwijning van Alyssa maar niet uit zijn hoofd zetten en ontwikkelt daarbij een ? volgens zijn oversten ? ongezonde relatie met Katherine Merrimon.
Onschuld is het derde boek van New Yorker John Hart, van wie eerder al De wet en …Lire la suite
De dertienjarige Johnny is sinds een jaar wanhopig op zoek naar zijn vermiste tweelingzuster Alyssa. Plaatselijke politieagent Hunt wordt ingeschakeld bij een tweede verdwijning, ook ditmaal een jong meisje. Hij krijgt veel tegenwerking van zijn directe chef in de zoektocht en kampt ook op privéterrein met allerlei problemen. Uiteindelijk is het Johnny die op het spoor komt van het verdwenen meisje. Dit leidt naar verdere onthullingen omtrent de ware toedracht in de zaak rond Alyssa. De thriller kent een trage start, maar eenmaal op gang gekomen blijft het verhaal tot het einde boeien. De plot is verrassend. Sterke zwart-witte karakterisering van de dader; de persoonsbeschrijving van de jonge Johnny, zijn dialogen en daden komen geforceerd en niet natuurlijk over. Derde thriller van de Amerikaanse auteur (1965), voormalig strafpleiter die woont en werkt in North Carolina; zijn tweede thriller 'Gevaarlijke onderstroom' won een Edgar Award.

À propos de John Hart

John Hart, né le 2 octobre 1965 à Durham en Caroline du Nord, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il est le fils d'un chirurgien et d'une enseignante de français qui abandonne son emploi pour élever ses enfants. Peu après sa naissance, la famille de John Hart s'installe dans une ferme du comté de Rowan, dont le futur auteur s'inspire pour inventer le comté fictif de Raven où se situe l'action de la plupart de ses romans. Il fait des études en littérature française au Davidson College, établissement d'enseignement sis au nord de la ville de Charlotte. Il exerce ensuite divers petits métiers, dont pilote d'hélicoptère en Alaska, avant de se consacrer à l'écriture.

Il débute comme romancier en 2006 avec The King of Lies, roman finaliste de nombreux prix littéraires aux États-Unis. Il remporte ave…En lire plus sur Wikipedia