DVD
Anglais
Clarice Starling, leerlinge van de FBI-school probeert met behulp van een gevangen zittende psychiater/seriemoordenaar een andere seriemoordenaar op te sporen
Titre
The silence of the lambs
Directeur
Jonathan Demme
Antécédent bibliographique
Thomas Harris
Compositeur
Howard Shore 1946-
Acteur
Jodie Foster Scott Glenn Anthony Hopkins 1937-
Langue
Anglais
Éditeur
MGM DVD, © 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1991
Durée
ca. 113 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans Wordt voorafgegaan door : Manhunter (1986), en gevolgd door : Hannibal (2001)
EAN
8712626026211

Commentaires

Amerikaanse thriller van Jonathan Demme uit 1990, met Jody Foster en Anthony Hopkins in de hoofdrollen. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Harris. Door gesprekken te voeren met de gevangene, psychiater en seriemoordenaar dr. Hannibal Lecter probeert Clarice Starling van de FBI de beweegredenen van een andere, actieve seriemoordenaar te doorgronden om zo een nieuwe moord te voorkomen. Een zeer spannend en fantastisch gefilmd verhaal waar de kranten unaniem enthousiast over waren. Joyce Roodnat (NRC): 'Jody Foster met haar intense weergave van de wanen en werkelijkheid van Clarice promoveren de film tot een film die gemaakt lijkt om acteurs te laten zien wat ze waard zijn. Zij is het hart van het verhaal en ze geeft het een ziel - Anthony Hopkins krijgt de kans een onvergetelijke, kristalheldere en onverklaarbare aantrekkelijke gek neer te zetten.' Winnaar van 5 Oscars ( o.a. beste film) en een Golden Globe voor Jody Foster. Bevat veel interessante extra's.

À propos de Jonathan Demme

CC BY 2.0 - Image by Dan D'Errico / Montclair Film Festival

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque