Livre
Néerlandais

De terugkeer van de koning

J.R.R. Tolkien (auteur), Max Schuchart (traducteur)
Derde deel van een epos waarin mythische, aan de mens verwante wezens met boze geesten strijden om het bezit van de ring die beslist over heil en ondergang van de wereld.
Titre
De terugkeer van de koning
Auteur
J.R.R. Tolkien
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The return of the king
Édition
71
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012 | Autres éditions
360 p. : ill.
ISBN
9789022564363 (paperback)

Commentaires

Bij de veelbesproken verfilming van In de ban van de ring, waren er twee zaken die het meest in vraag gesteld werden. Het eerste was of men zo'n boek wel kon verfilmen. Het tweede was of de film ook de mensen die het boek nog niet gelezen hadden, zou aanzetten tot het lezen ervan. Ondertussen is duidelijk dat beide vragen uiterst positief beantwoord kunnen worden. Laat het beoordelen van een film dan nog subjectief zijn, tegenover de naakte cijfers bestaat er weinig verhaal. In november bracht uitgeverij Het Spectrum de 45e druk van De twee torens op de markt met een nieuwe cover. Vijf maanden later ligt de zgn. filmeditie in de winkel, de 50e druk. Zes drukken in vijf maanden van een boek dat vijftig jaar oud is en waarvan de film pas op het eind van 2002 in roulatie komt. Er mag dus met recht en reden gezegd worden dat de film de mensen aan het lezen heeft gezet, al was het maar omdat men niet kon wachten om te weten hoe de film zou aflopen.

De twee torens…Lire la suite
Derde deel van een epos vol fantasie waarin mythische, maar nauw aan de mens verwante wezens, in het bezit gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, de strijd aanbinden tegen de boze geesten die erop uit zijn de ring te bemachtigen. Tolkiens (1892-1973) levenswerk is een onnavolgbare mengeling van mystiek, fantasie, sciencefiction, sprookje, fabel enzovoort. Het is geschreven in een meeslepende stijl. Fraaie vertaling. Kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de J.R.R. Tolkien

CC BY-SA 4.0 - Image by TuckerFTW

John Ronald Reuel Tolkien (/d͡ʒɒn ˈɹɒnld En lire plus sur Wikipedia

Suggestions