Livre
Néerlandais
Kort na haar vaders dood ontvangt Tommie McCloud een brief. De schrijfster beweert dat Tommie haar dochter is, die 31 jaar geleden ontvoerd werd. Haar vermeende biologische vader is een maffioso die op vrije voeten dreigt te komen. Tommie zet alles op alles om de waarheid te achterhalen.
Titre
Beste Tommie,
Auteur
Julia Heaberlin
Traducteur
Anne Jongeling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Playing dead
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mistral, 2013
351 p.
ISBN
9789049954055 (paperback)

Commentaires

Na de dood van haar vader keert Tommie McCloud terug naar haar thuisstad, het Texaanse Ponder, om orde op zaken te stellen. Deze moeilijke periode wordt enkel problematischer wanneer Tommie kort na haar aankomst een brief krijgt van een vrouw uit Chicago, die beweert haar moeder te zijn. En dat niet alleen, de vrouw beweert eveneens dat Tommies vader de beruchte maffiabaas Anthony Marchetti is. Het is dan ook slechte timing dat reporter Jack Smith in het stadje opduikt om Tommie te interviewen over haar werk met paarden en gehandicapte kinderen. Het duurt echter niet lang voordat Tommie begint te vermoeden dat Jack niet is wie hij beweert te zijn. Geplaagd door vragen gaat Tommie op zoek naar antwoorden, waarbij ze kan rekenen op de hulp van haar ex-vriend Hudson, die in de beveiligingssector werkt. Dat weerhoudt Tommie er evenwel niet van zich op haar eentje in hachelijke situaties te begeven die wel eens slecht kunnen aflopen, maar ze moet en zal het mysterie rond haar afkomst ophel…Lire la suite
Tommie is een jonge, Texaanse psychologe, die kort na het overlijden van haar vader een verontrustende brief ontvangt: haar ouders zijn misschien niet haar echte ouders. Ze gaat op onderzoek uit, maar aan haar demente moeder kan ze niets vragen. Is haar hele leven een leugen? Zijn haar dierbare zus en nichtje wel echt familie van haar? De komst van journalist Jack Smith maakt het er niet makkelijker op. Wat moet hij van haar? En wie zijn de mannen die hem in een parkeergarage zo bruut aangevallen hebben? Tijdens Tommie's zoektocht naar de waarheid raakt ze betrokken bij raadselachtige praktijken. Waarom houdt de FBI haar in de gaten? Wie zijn de maffiosi die haar bedreigen? Gelukkig wordt Tommie bijgestaan door haar oude jeugdliefde Hudson. Tegelijkertijd maakt zijn hulp de situatie alleen nog maar moeilijker. Debuutroman van de Texaanse auteur, die werkzaam is geweest als misdaadjournalist. Ambitieuze thriller waarin de clichés (good woman, bad guy) niet geschuwd worden, en die nodel…Lire la suite

À propos de Julia Heaberlin

Julia Heaberlin est une romancière américaine, auteure de roman policier.

Biographie

Julia Heaberlin est originaire de Decatur au Texas. Journaliste, elle a travaillé pour le Detroit News, le Fort Worth Star-Telegram et le Dallas Morning News.

En 2012, elle publie son premier roman, Qui es-tu ? (Playing Dead). Son troisième roman Ainsi fleurit le mal (Black-Eyed Susans) est un best-seller international. Son quatrième roman, Fantômes de papier (Paper Ghosts), est finaliste prix Thriller 2019 du meilleur roman.

Œuvre

Romans

  • Playing Dead (2012)