Livre
Néerlandais
De 28-jarige ongehuwde Eloise Bridgerton krijgt van een weduwnaar uit mededogen een aanzoek.
Extra subject
Libelle
Titre
De hand van de gravin
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
To Sir Philip, with love
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, copyright 2021
409 p.
Note
De Netflix-serie Bridgerton werd geïnspireerd door deze reeks.
ISBN
9789022590898 (paperback)

Commentaires

Deze fraaie, historische roman verhaalt over het leven van de 28-jarige Eloise Bridgerton. Eloise begeeft zich in de 19e-eeuwse Engelse high society en is ongetrouwd; uitzonderlijk in die tijd. Uit mededogen doet weduwnaar Sir Phillip haar een aanzoek. Wanneer hij Eloise ontmoet, is hij onder de indruk van haar en raakt zijn eerdere motivatie voor zijn aanzoek op de achtergrond. De schrijfstijl van de Amerikaanse bestsellerauteur is vlot en gedetailleerd en geeft een goede kijk op het leven van weleer. Ondanks dat het verhaal bol staat van de romantiek, voert de auteur toch een aantal sterke vrouwen ten tonele. Een fijne tegenhanger voor het zoete imago van meegaande vrouwspersonen uit die tijd. Ook een sprankje humor is de auteur niet vreemd. Vijfde*, zelfstandig te lezen deel van ‘De Familie Bridgerton-serie’. De Netflix serie ‘Bridgerton’ is er op gebaseerd.

À propos de Julia Quinn

Julia Quinn, née en 1970, est une romancière américaine, spécialisée dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans une trentaine de langues et figurent régulièrement sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Son œuvre la plus populaire est sa série romanesque La Chronique des Bridgerton qui met en scène une famille au temps de la Régence et qui adaptée sous forme de série télévisée par Netflix à partir de décembre 2020.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie après le divorce de ses parents. Diplômée de Harvard, elle opte pour le pseudonyme de « Julia Quinn » pour que ses romans se retrouvent rangés sur les étals près de ceux d'Amanda Quick (un auteur à succès de romances)'.

La spécialité de Julia Quinn est l'écriture de romances historiques et p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions