Livre
Néerlandais

De ongetrouwde hertog

Julia Quinn (auteur), Karin Breuker (traducteur)
Hertog Simon Hastings wil nooit trouwen maar verbindt zich uiteindelijk toch aan Daphne Bridgerton.
Sujet supplémentaire
Aristocratie, liefde
Titre
De ongetrouwde hertog
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Duke and I
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2019
432 p.
ISBN
9789022586587 (paperback)

Commentaires

Engeland, 1813: hertog Simon Hastings wil nooit trouwen. Dat komt omdat zijn vader hem heeft verstoten, zijn moeder is bij zijn geboorte overleden. Hij kon pas op latere leeftijd praten en stotterde daarbij. Als hij na jaren omzwervingen in het buitenland terugkeert in de societywereld, is zijn knappe verschijning reden om vele vrouwen het hoofd op hol te brengen. Hij stuit echter op Daphne die ook iedereen afwimpelt en ze sluiten een verbond om niet uitgehuwelijkt te hoeven worden. De gevoelens voor elkaar blijven niet uit en als er dan een kus wordt gewisseld moet er getrouwd worden om haar eer te redden. Zij is erg openhartig over een gezin maar de hertog zegt geen kinderen te kunnen krijgen. Toch wil ze met hem trouwen. Als hun passionele liefde alles overwint, blijven de gevolgen niet uit. Vlot lezend liefdesverhaal tegen de achtergrond van de negentiende eeuw. In de tweede epiloog lezen we hoe het hen na zeventien jaar is vergaan. Eerste deel van ‘De familie Bridgerton-serie’. V…Lire la suite

À propos de Julia Quinn

CC BY-SA 4.0 - Image by representative of Waxcreative Design

Julia Quinn, née en 1970, est une romancière américaine, spécialisée dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans 28 langues et se sont classés à plusieurs reprises sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Sa série la plus populaire est La Chronique des Bridgerton qui met en scène une famille au temps de la Régence.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie après le divorce de ses parents.

Œuvre

  • (en) Scottish brides : Gretna Greene, 1999

Série Agents for the Crown

En lire plus sur Wikipedia