Livre
Néerlandais

De verliefde graaf

Julia Quinn (auteur), Karin Breuker (traducteur)
Een jonge vrouw wordt verliefd op een beruchte rokkenjager die aanvankelijk voor haar jongere zus lijkt te kiezen.
Sujet supplémentaire
Aristocratie, liefde
Titre
De verliefde graaf
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The viscount who loved me
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2019
445 p.
ISBN
9789022586877 (paperback)

Commentaires

De 21-jarige Kate begeeft zich samen met haar beeldschone jongere zusje op de huwelijksmarkt in het negentiende-eeuwse Londen. Een goed huwelijk is belangrijk want ze hebben financiële waarborg voor de toekomst nodig. Graaf Anthony is op zoek naar een geschikte vrouw en hoewel ze elkaar aanvankelijk niet kunnen uitstaan, is de fysieke aantrekkingskracht groot. Na hun huwelijk blijkt dat beiden met een groot trauma te maken hebben als gevolg van de vroegtijdige dood van een van hun ouders en daarvan weten ze elkaar te genezen. Het societyleven vormt het decor voor de opbloeiende liefde. Vlot geschreven liefdesverhaal met expliciet erotische scenes dat door de ballast uit het verleden enige diepgang suggereert maar waarin de problemen erg oppervlakkig en makkelijk opgelost worden. Makkelijk leesvoer voor liefhebbers van het romantische genre. Zelfstandig te lezen, tweede deel van ‘De Familie Bridgerton-serie’, na ‘De ongetrouwde hertog’*.

À propos de Julia Quinn

CC BY-SA 4.0 - Image by representative of Waxcreative Design

Julia Quinn, née en 1970, est une romancière américaine, spécialisée dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans 28 langues et se sont classés à plusieurs reprises sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Sa série la plus populaire est La Chronique des Bridgerton qui met en scène une famille au temps de la Régence.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie après le divorce de ses parents.

Œuvre

  • (en) Scottish brides : Gretna Greene, 1999

Série Agents for the Crown

En lire plus sur Wikipedia